Vicente i Mª Fina: “En este tercer any, hem tirat el ‘resto'”

L’Ajuntament de Llíria, la Confraria de Sant Vicent i la Clavaria i Majoralia 2018 van presentar ahir la programació per a les festes de Sant Vicent 2018
La Montecarlo, el Festival de Paelles, el grup Inhumanos i el concurs Este Llirià Em Sona; plats forts de les festes

Les festes de Sant Vicent han arribat! A partir de demà, s’inicien 12 dies d’actes i celebracions, que combinen una àmplia varietat d’actes. Fervor, oci, teatre i música es barregen en una programació “molt atractiva i per a totes les edats, pensada especialment per als joves”.

Així les va definir el regidor de Festes, Pedro Vicente, durant l’acte de presentació de la programació de les festes de Sant Vicent, que es va celebrar ahir a la vesprada. Juntament amb ell, van estar presents l’alcalde de Llíria, Manolo Civera; el president de la Confraria de Sant Vicent, Toni Castellano; i els Clavaris 2018, Fina Torrijo i Vicente Castellano.

Ells han afrontat un tercer any consecutiu al capdavant de la festa; una decisió que la confraria va prendre amb motiu de l’Any Jubilar que s’enceta a finals de mes, per la commemoració del 600 aniversari de la mort del copatró de Llíria.

Tanmateix, han posat tot el seu esforç. En paraules de Vicente Castellano han tirat “el resto”.”En principi, era un any de transició” va explicar Fina Torrijo. “Però al final, ens hem entusiasmat nosaltres i els majorals i ens hem implicat moltíssim”.

I és que la Clavaria i Majoralia 2018, juntament amb l’Ajuntament de Llíria, presenten una programació potent. Com a plats forts, està el concert de l’Orquestra Montecarlo, en acabar la Rogativa el dilluns dia 9; el concert del Grup Inhumanos, el dissabte 14; el Festival de Paelles, del diumenge 8, amb moltes novetats; i el concurs Este Llirià em sona.

“Si les festes del primer any foren bones i les del segon, més encara; este tercer any s’han superat” va declarar Toni Castellano, president de la Confraria. “Han sigut un grup de majorals que ens han entusiasmat a tots i ens han transmès il·lusió i devoció per encarar este Any Jubilar”.

Esta commemoració, que començarà a Llíria a finals del mes d’abril, tindrà un acte molt significatiu el Dia de Sant Vicent. Abans de l’eixida de la Rogativa, a les portes de l’Ermita de Sant Vicent es llegirà la proclamació del temple com un dels 14 Temples Jubilars de la Diòcesi de València.

Per a este any tan especial, la Confraria – juntament amb un grup de col·laboradors format per més de 50 devots de Sant Vicent – i l’Ajuntament de Llíria estan treballant per conformar un programa d’actes especial, entre els quals es troba un viatge a la ciutat de Vannes, a principis del mes d’agost o la visita de la Mare de Déu dels Desamparats.

En este sentit, com a últim any de les festes, Vicente Castellano ha volgut agrair el suport de l’Ajuntament de Llíria i del regidor de Festes. “Ha sigut un plaer i és d’agrair, perquè no tots els grups polítics han sabut estar a l’altura i col·laborar com vosaltres amb la confraria”.

Les festes de Sant Vicent 2018 ja han començat i s’allargaran fins al dia 15 d’abril. Pots consultar tota la programació a l’agenda de La Veu de Llíria.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here