Manolo Civera: “Són unes Festes fetes per la nostra gent”

Les festes de Sant Vicent estan a punt de començar i ja està tot preparat. Parlem amb l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, per conèixer com es presenten estes festes en honor del copatró Sant Vicent Ferrer.

 

– Com definiries estes festes 2018 que ha organitzat la Majoralia de Sant Vicent i l’ajuntament?

Són realment una data molt important. Comença tota una commemoració de cara al
2019 que crec que enguany ja la podrem viure en tota la intensitat, interioritzant les
arrels d’esta festa. Tots tenim molta il·lusió de viure-les amb devoció, tradició i
convivència.

– Quines novetats destacaries de la programació?

Este Llirià em Sona, un concurs que ens sorprendrà pel talent de tants veïns i veïnes que coneguem del carrer i que ara podrem descobrir i gaudir amb les seues capacitats artístiques. Hi ha molt de talent a Llíria. Tots estem expectant pel concurs.

 

És el 25 aniversari del Conservatori i els professors i alumnes també oferiran un espectacle únic amb el Musical que han preparat. Són unes festes fetes per la nostra gent i per a la nostra gent. Això fa viure la festa d’una forma especial. Volem una Llíria participativa amb l’alegria de viure la festa tots junts. I tot al voltant de la tradició al copatró Sant Vicent.

– La Fira Ramadera en Villa Àngels i la Fira de Primavera són altres de les novetats.

És un itinerari per a poder descobrir espais, que s’interrelacionen i que fan eixir al carrer a passejar i gaudir. La suma de tot farà una festa única. Vull fer una convidada a què els veïns isquen al carrer, a participar, a compartir. Estes festes són un punt d’encontre per parlar de les coses que passen al poble.

-Pareix que estes festes, després de les últimes edicions, són més tranquil·les. Només ens hem de preocupar pel temps.

Sempre estem mirant al cel en estes èpoques. Hem viscut una rogativa passada per aigua fa dos anys, però ens feia tanta falta que ploguera i al final quasi que va ser per bé.

En l’àmbit polític també són més tranquil·les. En el 2015 es partia d’una situació de desconcert per no saber resoldre un problema. Pareix que nosaltres havíem de continuar sense saber solucionar problemes i hem patit una agressivitat molt gran estos dos anys intentant que la festa patira algun revés. Però hem demostrat la nostra capacitat de treball i que sabem resoldre problemes. Volem que la tradició a sant Vicent estiga per damunt de la política.

 

-Hi haurà torrades?

Sí. Només dependrà del temps. En concret, del vent que donen per estos dies. Si tinguérem una alerta “tres” donaríem l’avís a tots els veïns i faríem la festa d’altra manera. Esperem que ens acompanye la meteorologia i puguem gaudir de reunir-se les famílies i els amics al Parc.

-Alta iniciativa, que ja no és una novetat, però que l’heu instaurat vosaltres és el concert a la plaça després de la rogativa.

M’ensenyaren una foto del 2015 de la plaça totalment abandonada a l’arribada del patró, donava tristor. Això ha canviat. El primer concert l’haguérem de suspendre, el concert de Bajoqueta Rock per pluja. Però l’any passat la plaça estava plena amb Seguretat Social i ho passaren molt bé. Enguany, crec la plaça tornarà a ser un espai on reunir-se i ballar. A més La Montecarlo és una de les millors orquestres del moment.

 

 

-Molta gent va al parc de Sant Vicent estos dies. Heu reforçat el sistema de neteja? Que diries també als veïns i visitants per cuidar el nostre parc?

 

 

 

Insistir en l’educació i el civisme. Encara que sempre hi ha algú que deixa escombraries o trastos. Entre tots senyalem a qui no té un comportament cívic.

Per la nostra part, hem pres totes les mesures: contractar sanitaris químics perquè hi haja més serveis. Hem disposat de tots els dispositius, i equipaments perquè no hi hagi cap excusa per deixar brut el Parc.

 

-Enguany és l’antesala d’una gran commemoració.

A final d’abril ja estarà declarat l’Any Jubilar. Entenc que és una gran oportunitat per interioritzar la devoció per Sant Vicent. Una oportunitat perquè Llíria es convertisca en un lloc d’acollida per tots els peregrins i visitants. Per tant, un ventall molt interessant i una responsabilitat institucional, però sobretot una oportunitat com a poble, d’entre tots junts fer Llíria un poc més gran.

Sant Vicent Ferrer es reconeix pels miracles, però hi ha altre vessant seu que encara perdura: l’ajuda a xiquets que en situació d’orfandat i a la gent més necessitada. Podem apendre molt d’ell.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here