Homenatge pel músic edetà i alumne de l’Institut Obrer, Juan Vicente Mas Quiles

El reconegut compositor i director de bandes de Llíria, Juan Vicente Mas Quiles, ha rebut un homenatge a  Ca La Vila. Amb motiu del Dia de record i homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura a la Comunitat Valenciana, celebrat este dimecres, la regidoria Cultura i Memòria Històrica ha organitzat una conferència sobre l’Institut Obrer de València. Un acte que ha estat un homenatge a Juan Vicente Mas Quiles un dels seus destacats alumnes.

L’alcalde Manolo Civera i el regidor de Cultura, Paco García, han entregat a la família del músic de 97 anys d’edat, que no ha pogut assistir a l’acte per motius de salut, un reconeixement per la seua trajectòria en el centre.

Altra il·lustre persona nascuda a Llíria, el pintor José Manaut, va ser nomenat professor de l’Institut Obrer de València encara que no va arribar a exercir.

La historiadora Cristina Escrivá ha oferit la xarrada dedicada a esta institució educativa  pionera, que va ser la primera creada a Espanya pel Govern de la República el 1936, i que tenia com a objectius dotar a les classes populars d’un nivell adequat en formació i coneixements, per a elevar el nivell cultural del país i, al mateix temps, preparar a un grup de persones per a les labors de reconstrucció que serien necessàries quan finalitzara la guerra.

 

 

La conferència oferida hui es complementa amb una exposició sobre els Instituts Obrers entre 1936 i 1939, que es podrà visitar als Banys Àrabs fins al 8 d’abril.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here