La Setmana Santa 2018 gira al voltant del 250 aniversari de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors

Una exposició commemorativa sobre esta entitat s’exposa a Ca la Vila fins al 27 de març

La Setmana Santa 2018 començarà, de manera oficial, amb el Pregó de la Setmana Santa 2018, que tindrà lloc demà a les 22 hores en la parròquia de l’Assumpció, a càrrec del sacerdot de Sant Francesc, Rafael Fernández. Però ahir, els actes de la Setmana Santa van començar amb l’inici d’una exposició commemorativa pel 250 aniversari de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors; el primer d’una sèrie d’actes culturals que s’allargaran durant els pròxims dies.

Vestes, vestits i fotografies són alguns dels elements d’esta exposició, que es va inaugurar ahir, i que es podrà visitar fins al pròxim 27 de març. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde Manolo Civera, junt amb el regidor de Cultura, Paco García, i el de Festes i Música, Pedro Vicente, entre altres, així com una representació de la confraria encapçalada pel seu prior Vicente Cerezo i la presidenta Concepció Portolés. A més, va actuar un quintet de metall de músics de la Banda Primitiva de Llíria, CampBrass.

Però este cicle commemoratiu tindrà altres concerts. El quartet de músics de vent Special Wind Quartet actuarà hui i el dia 26 de març serà el torn del Grup de metalls del Conservatori Professional de Música de València Velluters. Aquest últim dia, se celebrarà a més un reconeixement al músic edetà Miguel Torres Castellà, que va compondre l’obra Virgen de los Dolores.

Per tancar els concerts i clausurar l’exposició, actuarà el quartet de corda Cadenza Autentica Quartet el dia 27 de març. Però la fi d’este seguit d’actes culturals serà el pròxim 31 de març, amb la conferència sobre la història de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors, oferida per Josep Antoni Llibrer, i la visita guiada – un any més – a la torre-campanar de l’església de la Sang.

Estos actes culturals seran el complement de la programació religiosa de la Setmana Santa de Llíria oferida per les tres confraries de la localitat: la Confraria de la Sang, la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors i la Confraria de Jesús en l’Hort i el Sant Calze.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here