El Col·legi Santa Ana celebra les falles amb una batucada, globotà i la cremà

La falla del centre va estar basada en els jocs

El Col·legi Santa Ana de Llíria va complir el ritual de les flames, amb la cremà de la falla del centre, que van celebrar ahir al migdia amb la presència de tots els i les alumnes, els mestres i tots els pares i familiars dels menuts que van voler acostar-se a viure la celebració de les falles.

Un any més, els alumnes van ser els artistes fallers del monument, inspirat sota el lema Juguem. A través de l’assignatura de Plàstica, dirigida i coordinada per Manolo Gilabert, els i les alumnes han confeccionat la falla.

«Comencem el projecte amb la segona avaluació. Proposem una sèrie d’idees i, quan triem el tema, distribuïm les tasques cada curs fa una cosa diferent. Per exemple, enguany els de tercer de l’ESO han fet els playmobils; els de segon, l’equip de futbol; i els de primer, els llapis del Pictionary«.

Participa tot el centre, des dels alumnes d’infantil, confeccionant els detalls més senzills, fins als de l’ESO que s’han encarregat de crear el cos central de la falla de fitxes de dòmino i de donar formar als ninots més elaborats d’este Juguem.

El Col·legi Santa Ana planta falla des del 1999 i, per això, cada volta és més difícil escollir la temàtica, perquè ja n’han fet moltes. «Es plantegen diferents idees… Són molts anys i, cada volta, és més difícil treure temes, però sempre n’ix algun nou».

A més de la cremà, el centre va celebrar la festa fallera amb una batucada, oferida pels alumnes de primer, segon i tercer de l’ESO – han treballat els ritmes amb el professor de música Rafa Sanz – i una globotà, en què els més menuts van recrear el baluern de la pólvora amb l’esclat de centenars de globus.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here