Professors de Castelló visiten el Sant Vicent: «És una referència a la Comunitat»

Esta setmana han visitat el CEIP Sant Vicent un grup de 10 professores del centre de formació CEFIRE de Castelló, aprofitant les vacances de la Magdalena que es viuen a la ciutat. Unes professores que volen conèixer les actuacions educatives d’èxit que es practiquen al centre i han triat la Comunitat d’aprenentatge Sant Vicent per ser el referent de la comunitat Valenciana en este model dialògic.

«Estem en un seminari de formació «a muscles del gegants». Hem buscat una data ara que estem en vacances de la Magdalena per vore com s’ha organitzat este centre que és referent de la Comunitat Valenciana en iniciatives d’èxit, ja que se l’ha donat un premi a l’àmbit nacional. Pel que veim la gent està molt il·lusionada i m’ha agradat vore com ho porten a la pràctica» ens comenta una de les professores despréds d’assitir a la tutoria.

Este grup de professores ha visitat diferents actuacions d’èxits. Primer s’ha passat pel grup interactiu en  B. Després han vist una assemblea de convivència en una aula de 4t A.

Susana, altra de les professores de Castelló ens ha explicat que li ha paregut l’assemblea de l’aula en la qual ha participat: «molt transformadora. Vore a un grup de 25 alumnes de primària, dialogant, escoltant-se, per a mi és molt enriquidor, com es felicitaven perquè quan un està nerviós els amics el tranquil·litzen, o altre que al pati li conviden jugar futbol perquè no estiga a soles. Este model va fer gent solidària, gent que s’ajude més i millora la convivència» assenyala esta mestra de Castelló sobre la seua experiència al CEIP Sant Vicent.

Segons afeig Susana, «altres temes que m’han agradat d’esta visita ha estat vore als alumnes tractar temes com bromes que no són bromes, o el Club dels Valents. Són iniciatives que els fa conscients de què poden canviar i millorar si s’ajuden tots. Hi ha cartells com: Fer pinya, junts anem més lluny. Ha estat molt emocionant» assegura esta mestra de Castelló.

A la vesprada este grup de 10 professores ha estat a una aula de primer que tenia grups interactius, i després la tertúlia literària dialògica que tractava eixe dia del llibre «Platero y Yo«.

Una visita que tos professors de Castelló i del CEIP Sat Vicent han qualificat de «molt enriquidora».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here