Mónica Merenciano, guardonada amb el III Premi ‘Gratia Maximilla’,

La Judoka paralímpica de Llíria, Mónica Merenciano ha sigut guardonada amb el III Premi ‘Gratia Maxilla‘, que en esta edició estava dedicat al món de l’esport. Una distinció que ha arreplegat sa mare al no poder assistir l’esportista a l’acte per estar convalescent d’una operació que va patir fa un mes i a la que desitgem una prompta recuperació.

Merenciano és tot un exemple de superació que, a la discriminació per ser dona, s’afig la seua diversitat funcional i el fet de practicar un esport minoritari. Nascuda el 1984 a Llíria, als 11 anys li van detectar una retinosi pigmentària que no li ha impedit convertir-se en un referent femení al municipi i dins de l’esport paralímpic al nostre país.  

Posseïx un brillant palmarés amb tres bronzes en els jocs paralímpics d’Atenes, Pequín i Londres. A més, l’esportista ha obtingut diverses medalles en campionats mundials i europeus.

L’entrega del premi ha estat prologat per l’arqueòleg municipal Xavi Vidal que ha parlat de la dona i les pràctiques esportives en època romana.

Guardons concursos

D’altra banda, l’alcalde Manolo Civera i la regidora d’Igualtat, Mª Cruz García, també han entregat esta vesprada els premis dels concursos de cartells i fotografia del Dia Internacional de la Dona. Els guardonats en el certamen de cartells han sigut Juan Diego Ingelmo (categoria primera B) i Francisco Andrés Boquera (categoria local), mentres que en fotografia han sigut Salvador Linares (categoria primera) i el Taller Pentagrama (categoria local).

L’acte de commemoració del 8 de març celebrat en Ca la Vila s’ha completat amb la projecció del videoclip de la cançó “La igualtat entre tu i jo” de l’artista local Maria Faubel, guanyadora del concurs de cançons per la igualtat 2016.

A més, al matí i  la plaça Partidors, més de un centenar de persones ha participat en la concentració organitzada per l’Ajuntament de Llíria per a mostrar el suport a les reivindicacions del Moviment Feminista en esta jornada i en la que s’ha llegit el manifest del Dia de la Dona aprovat pel ple.   

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here