Isabel Sánchez: «És molt trist que en el s. XXI siguen necessaris cursos de defensa per a les dones»

Isabel és una poca de les dones del cos de la Policia Local de Llíria i és l’encarregada d’impartir els Cursos de Defensa Personal per a Dones

Isabel és una de les deu dones del cos de la Policia Local de Llíria. Ella i Lola, a més, són oficials. És una d’eixes pioneres en la lluita per la igualtat professional. Però el seu treball no es queda ahí, sinó que ella és la responsable d’impartir el Curs de Defensa Personal per a Dones, organitzat per la Policia Local de Llíria amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llíria.

Tanquem l’especial 8 dies, 8 dones amb ella. Una defensora dels drets de la dona i una de les que treballa perquè les dones puguen aprendre a fugir de situacions d’inferioritat física enfront dels homes.

«És molt trist que en el s. XXI siguen necessaris cursos de defensa per a les dones». Així de rotunda es mostra Isabel quan parlem amb ella. I és que, des de fa nou edicions, és l’encarregada d’oferir el Curs de Defensa Personal per a Dones. «L’objectiu principal del curs és la prevenció i l’ús del sentit comú» ens explica.

Les participants d’este curs reben consells per a certs hàbits de conducta en el dia a dia. Per exemple, com actuar quan entren soles a un garatge, com col·locar-se un ascensor quan estan amb un home desconegut o a utilitzar qualsevol objecte diari (que tinguen a mà) per defendre’s, com una carpeta, un bolígraf o un joc de claus.

«Hem de ser realistes, a pesar d’estar al s. XXI. Especialment, en què la força d’un home – més en una situació d’agressivitat – és difícil de repel·lir per part d’una dona i, per això, hem de prevenir les situacions de perill».

Fa pocs dies, s’ha tancat la novena edició del curs, que ha batut rècords de participants, amb 63 dones participants. Després d’encadenar dos cursos consecutius, Isabel té pensat descansar un temps per incloure millores i nous exercicis al curs.

Sánchez s’entristeix quan parla de les dades. «Les estadístiques actuals de violència contra les dones – assetjament, violència o maltractament… – són molt altes i, malauradament, les dones hem d’estar preparades per si estes situacions ocorren».

Dintre de la seua pròpia reflexió, Isabel llança una pregunta a l’aire: «Fins a quan cal seguir lluitant per erradicar esta xacra que existeix en la nostra societat?» Però no és l’única reflexió que fa: «Faig una crida perquè es realitzen jornades, cursos, tallers o amb el nom que els vulguen posar per a ells, per als maltractadors, els acusadors, els violadors, els violents….».

Isabel tanca l’entrevista amb un crit: «Dones, continuem avant exigint respecte i valoració. Feliç setmana de la dona!«.

Esta crida no la fa sola. I és que Isabel Sánchez ha volgut que algunes de les participants d’este curs tinguen veu en esta entrevista. Així que tanquem l’especial 8 dies, 8 dones amb elles. Feliç Dia de la Dona!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here