Ruth Barrachina: «Des del Taller de cine, s’unim a les reivindicacions d’Igualtat del sector»

La guionista Ruth Barrachina ha iniciat una experiència cinematogràfica amb l’Escola d’adults: un taller per realitzar un curtmetratge des del guió fins a plasmar en imatges la història. Una experiència que ha obert una finestra al cinema gràcies a un grup de dones que s’han implicat en esta aventura de ser cineastes. Parlem amb Ruth del taller i de les reivindicacions del món del cinema per la Igualtat i de les dones que impulsen l’Escola d’Adults.

Arriba el dijous a la vesprada i a la seu de l’Escola d’Adults s’obri una finestra al cinema per un grup de dones. «Jo crec que podríem parlar de jubilats ara amb les manifestacions» diu Paquita, una de les dones del curs «faríem alguna cosa reivindicativa» afegeix. «Jo crec que podríem tirar més per l’humor, i crear una comèdia» comenta Marilo, altra de les participants al taller. «Molt bé, allò important en esta primera fase de la creació, és no limitar-mos, deixar volar la imaginació. Més idees» les motiva Ruth al Taller. «Estes dones estan assumint el repte d’aprendre a escriure un guió per després realitzar el curt» explica sobre l’objectiu del Taller esta guionista que va quedar finalista del prestigiós festival cinematogràfic Notodofilmfestival «T’imagines que queda bé el curt, i el podem menejar-lo per festivals?» diu il·lusionada esta cineasta nascuda a Llíria.

 

Un projecte que va començar amb xarrades amb altra amant del cinema, Conxa, que organitza el cine-fòrum de l’Escola d’Adults i que també s’ha implicat al Taller del curtmetratge. «Fan una tasca increïble, tinc molta sort de ser part d’esta escola tan integradora. És molt important la tasca socialitzadora amb persones grans» assenyala la guionista que ha treballat entre altres per la productora del Terrat o la revista El Jueves.

Un grup on es nota l’interés que desperta el cinema a Llíria. «Estem per amor al cinema. Les dones ho viuen amb molta emoció, per elles és una aventura que no pensaven enfrontar-se en la vida, la culminació d’una peli que han fet elles, des del guió fins als vestuaris» assegura Ruth sobre el grup de 10 dones que regularment acudeixen al Taller.

Al taller de cinema de l’Escola d’Adults tot són dones, «tenen un interès i un entusiasme molt gran, és una experiència nova, on es manifesten com a dones. Ha estat una casualitat, anava dirigit a tots els membres de l’Escola, però finalment només s’interessaren dones» comenta Ruth per l’especial «8 dies, 8 dones».

«Vivim en una societat que encara és masclista, et qüestionen més si eres una dona. Totes hem viscut a vegades situacions complicades pel fet de ser dona, però al món del cinema sembla que s’han posat a reivindicar igualtat. La solució depèn de les persones, que es mirem uns a els altres en entusiasme. Des de Llíria ens unim a estes reivindicacions del món del cinema que han protagonitzat actrius d’Hollywood per demanar una indústria cinematogràfica més igualitària, on les dones no hagin de passar per vexacions per a poder ser actrius o parts de la indústria del cine».

 

Si tot va bé, podrem vore el curtmetratge a la gala de fi de curs de l’Escola d’Adults, i qui sap si la tasca d’estes dones capitanejades per Ruth Barrachina, es podrà vore per festivals, fins i tot internacionals.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here