Raquel Sánchez: «Estic molt emocionada d’estrenar Takiri al meu poble»

Rakel Sánchez, és una jove compositora i músic -toca el violoncel-, i a més, es dedica a la dansa. Serà del paper de ballarina d’esta artista edetana del qual podrem gaudir el pròxim diumenge dia 4, amb estrena de l’espectacle Takiri, del grup de dansa on participa.

Parlem amb Raquel sánchez i el director de la companyia, Rafael Perets, per conèixer més sobre este espectacle que obri «Llíria a Escena«, un bon mostrador cultural, on a més, coneixerem a artistes femenines de Llíria com Rakel.

Rafael Perets és el director de esta companyia que va nàixer fa un any i mig, com un projecte d’artistes emergents, on també es va integrar Raquel Sánchez. «A poc a poc han anat millorar les propostes i projectes fins a crear l’espectacle Takiri, que en idioma Quechua significa el que crea música i dansa» ens comenta Rafael.

«Takiri és un homenatge a la música i la dansa com un element de creació», ens conta Rafael, que ha vingut a la Primitiva per vore l’espai i preparar amb Raquel Sánchez l’espectacle de diumenge que suposarà l’estrena absoluta d’esta creació artística que uneix la música en directe i la dansa.

Han triat Llíria, per Raquel Sánchez ens comenta el director de la companyia, «és una artista del renaixement, domina la dansa, la música i li agraden totes les arts. A través d’ella varen conèixer este poble i pensarem que seria una ocasió única per representar el primer espectacle de la companyia, que compta amb altres artistes de diferents pobles de la comunitat així com una ballarina d’Alemanya» ens comenta el director.

Raquel destaca que és un espectacle on predomina l’emoció, «va directe al cor de l’espectador. És una evolució de la dansa per mitjà de la música. L’obra comença i acaba amb Vivaldi, la resta tot és inesperat» ens avança Raquel «Crec que el públic li agradarà i s’emocionarà» afeig.

Raquel Sánchez participa també com a músic, «tocaré dos obres en directe, acompanyada d’altra música de Llíria, Teresa Alamà i d’altra xica, Claudia, i un pianista. Sempre he tingut ambicions, has de traspassar barreres, has de buscar fora, disfrutar i fer el que t’agrada com a forma d’emocionar als demés» assenyala la jove artista edetana.

Rafael Perets aprofita per convidar a tots «tenen a una artista local que serà una part fonamental de l’espectacle i això ja és una bona raó per anar al teatre. A més, és una mescla de música i dansa, i un poble com Llíria que té tradició musical crec que els pot agradar molt. Recolzar la cultura és important»».

«És un teatre d’una gran ciutat, és un luxe actuar al Teatre de Clarin, per tradició, per l’espai, per ser el meu poble. Estic molt emocionada, i amb molta il·lusió de fer ací l’estrena absoluta de la companyia. Ensenyar al meu poble el que faig» diu amb la cara exultant esta jove artista de Llíria que estrena Takiri al teatre de la Primitiva este diumenge a les 7 de la vesprada.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here