Llíria aprova un pressupost municipal de 21.269.365,01 €

L’Equip de Govern ha definit el pressupost – el més important dels últims anys – com una «aposta per les persones»

El ple municipal de Llíria ha aprovat el pressupost municipal 2018, amb una xifra total de 21.269.365,01 €. Ha sigut en una sessió extraordinària, que s’ha celebrat hui al matí en Ca la Vila. Després dels debats extensos i les modificacions pressupostàries dels anteriors exercicis, en què l’Equip de Govern estava en minoria; el ple ha aprovat la proposta inicial de pressupostos, sense modificacions, amb els vots a favor del PSPV, Compromís-Move i Llíria Puede (tres dels quatre membres del govern de Llíria) i els vots en contra del PP i Isabel Aigües.

Juntament amb l’aprovació dels pressupostos 2018, el ple municipal ha aprovat també la modificació de les RPT d’alguns funcionaris, com la nova categoria de la Policia Local, l’ampliació de jornada dels conserges dels monuments, o el reforç del departament de secretària. A més, s’ha aprovat la creació de dues noves places: un coordinador de l’àrea tècnica d’urbanisme i un tècnic general de Recursos Humans. Estes dos noves places han sigut criticades per l’oposició per considerar-les «innecessàries», front l’argument de l’Equip de Govern d’obrir un nou camí dintre de l’administració.

El pressupost 2018 és una aposta de l’Equip de Govern per «les persones i l’ocupació»

L’Equip de Govern, a través del seu portaveu Ferran Pina, ha qualificat els pressupostos del 2018, com una «aposta política per les persones». Ell ha volgut destacar l’aposta per la creació d’ocupació i plans d’ocupació, amb una dotació de més d’1 milió d’euros i l’aposta per la reindustrialització, amb el polígon de Carrases com a referent. Allí es destinarà una partida de més d’1 milió d’euros per realitzar la finalització d’este espai industrial. A més, el Govern de Ca la Vila ha volgut fer una aposta per «la protecció social», amb un increment – per tercer any consecutiu – de les ajudes de primera necessitat, que s’ofereixen a través de Benestar Social.

En addició, Pina ha assegurat que els pressupostos del 2018 potenciaran el turisme, amb l’impuls a través del programa Llíria Ciutat de Meravelles, la Marca Llíria i l’aposta per les festes patronals, que incrementen considerablement les seues partides; així com una aposta per la modernització, amb la recent entrada en funcionament de la seu electrònica, amb què «Llíria s’ha convertit en un referent, respecte a altres municipis d’igual o major població».

Per altra banda, el regidor Paco García – portaveu de Compromís-Move – ha definit els pressuposts com un pressupost «que marca un abans i un després, donant resposta a les demandes dels ciutadans des de fa dècades» A més, ha assegurat que és «compromès, amb polítiques de progrés i amb l’objectiu d’ajudar a les persones vulnerables.

Alguns dels projectes que recullen estos pressupostos del 2018 són la realització del Nou Reten de la Policia Local, la redacció del nou projecte de la Plaça Major per a vianants, la millora dels accessos a les urbanitzacions o una millor vertebració urbana, amb actuacions al Canó, la reestructuració del Pic i la creació d’un eix sostenible entre el Parc de Sant Vicent i el municipi. S’han nomenat també una millora de la Llar del Jubilats, dotada amb 221.000 € o l’aposta per una agenda, cultural i musical dinàmica, en què els artistes de Llíria tinguen un paper important.

El PP i Isabel Aigües s’han posicionat en contra del pressupost 2018

El PP s’ha pronunciat en diferents aspectes del pressupost, però ha posat l’accent en el retard en l’aprovació dels pressupostos i en el poc percentatge de l’execució del capítol d’inversions dels últims dos exercicis.

Ricardo Escobedo ha assegurat que este pressupost «arriba tard per tercer any consecutiu, cosa que s’ha convertit en la norma». Ell ha declarat la necessitat d’aprovar els pressupostos abans del 31 de desembre, tal com marca la llei, perquè, amb este endarreriment, els pressupostos no estaran en vigor fins al mes de maig, aproximadament. A més, ha destacat el poc percentatge d’execució d’inversions, amb una execució del 19.20% en el 2017; cosa que suposa un «perjudici per als veïns i veïnes de Llíria».

Com a contra argument, el regidor Ferran Pina li ha aportat dades sobre les dates d’aprovació de pressupostos d’anys amb govern del PP. Ha destacat el retard dels exercicis 2004 i 2005, quan el pressupost es va aprovar en març i abril, respectivament. I, també, ha nomenat el percentatge d’execució dels exercicis 2013 i 2014, amb una execució del 50% i del 23,68% respectivament.

Per la seua banda, Isabel Aigües ha manifestat no estar d’acord amb alguns capítols del pressupost municipal. I ha assegurat que «volen fer un any, el que no han sabut fer en els tres anys anteriors».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here