La Rogativa i el Miracle de Sant Vicent, candidats a Festa d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana

L’Ajuntament de Llíria presenta esta candidatura coincidint amb els 600 anys de la mort del pare valencià

La Rogativa i el Miracle de Sant Vicent seran candidats a Festa d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana. L’Ajuntament de Llíria, tal com va aprovar ahir el plenari per unanimitat, presentarà a candidatura de la festa de Sant Vicent amb motiu de l’Any Vicentí, en què es commemora el 600 aniversari de la mort de Sant Vicent Ferrer.

El regidor de Cultura, Paco García, va presentar esta candidatura, afirmant que «enguany és un dels anys en què toca presentar-la. Perquè la festa de Sant Vicent té un caràcter únic i original. Juntament amb la Rogativa de les Canyes de Castelló, la Rogativa de Sant Vicent és una de les més multitudinàries de tota la Comunitat Valenciana«.

La proposta va comptar amb el suport de tots els partits polítics. El regidor de Festes, Pedro Vicente, va assegurar que la prioritat del PSPV ha sigut sempre «mantenir i preservar les tradicions, com bé han demostrat amb la recuperació de la tradicional torrà en el parc de Sant Vicent, el Dia de la Festa Gran». I el PP, amb la intervenció de la regidora Susi Subiela, recordà que el seu partit «sempre ha donat suport a este tipus d’iniciatives».

Per tant, l’Ajuntament de Llíria presentarà la candidatura de la Rogativa i el Miracle de Sant Vicent a Festa d’Interès Turístic de la Comunitat Valencina. Una candidatura que se suma a la candidatura de la Merenguina, que el plenari va aprovar en juliol del 2016; la resolució de la qual encara es desconeix.

«L’informe de la Merenguina està un any a la Generalitat Valenciana» explica el regidor Paco García «però encara estem esperant la seua resolució. De tota manera, quan presentem esta nova candidatura, preguntarem per saber en quin punt es troba la candidatura de la Merenguina«.

Esta candidatura de la Rogativa i el Miracle de Sant Vicent és un dels reclams de les celebracions de l’Any Vicentí; com el de la visita de la Mare de Déu dels Desemparats.  Tot un any de celebracions, en què la Confraria de Sant Vicent i l’Ajuntament de Llíria treballaran a fons, que s’iniciarà el pròxim 6 de maig, amb un concert especial en què s’interpretarà el Rèquiem de Mozart, sota la direcció del mestre Álvaro Albiach.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here