Un ple municipal amb una manca de debat «municipal»

La sessió ordinària del mes de febrer va centrar el debat – durant mes d’hora i mitja – en la presó permanent revisable i el sistema de pensions

Els 20 regidors de Llíria – Juanjo Alcayde va absentar-se un plenari més – van reunir-se per a un nou debat, en la sessió plenària ordinària del mes de febrer, celebrada ahir en el Saló de Plens de Ca la Vila. Una sessió ràpida, que va acabar abans de les onze de la nit, i en què es va trobar a faltar un major debat de mesures de caràcter local; perquè la sessió es va allargar en abordar assumptes de caràcter autonòmic i nacional. Per tant, un ple «poc municipal».

Els dictàmens de l’ordre del dia de les diferents àrees de l’Ajuntament de Llíria van tractar diferents mesures d’àmbit local. Entre elles, es van aprovar iniciatives, com l’aprovació del nou projecte d’accés al vial del Canó, que prioritzarà el trànsit de ciclistes i vianants; la creació del Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social; la renovació del Consell Escolar Municipal; la sol·licitud a la Generalitat i l’Estat per compensar les pèrdues d’agrícoles i ramaders per les inclemències meteorològiques; la concessió de les Claus de la Ciutat a les Falleres Majors de Llíria, Carmen Tórtola Nebot i Ainhoa Martínez Iriarte; o la candidatura de «La Rogativa i el Miracle de l’aigua de Sant Vicent», com a Festa d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana.

Tanmateix, totes estes mesures es van resoldre en poc més de tres quarts d’hora, com a conseqüència també del suport per unanimitat en la majoria d’elles. L’única d’estes mesures que no es va aprovar per unanimitat va ser la del nou projecte del vial d’accés al Canó, en què el PP i Isabel Aigües es van abstenir, per no compartir tots els detalls del projecte.

Acabada la part dels dictàmens, es va procedir al debat de les mocions de caràcter resolutiu presentades pels diferents grups polítics. De les quatre que es van presentar, cap d’elles era explícitament de caràcter local. El PP va presentar-ne dues: una relativa al suport de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, que va caure de l’ordre del dia; i una moció per suportar i defendre la presó permanent revisable. Aquesta última va ser la que major enfrontament va causar entre el PP i la resta de grups polítics.

Per la seua banda, el PSPV també en va presentar dues, referents a l’establiment d’un sistema públic de pensions amb major capacitat redistributiva i a la reforma de l’Estatut dels ex-president de la Generalitat.

Després d’hora i mitja de debat i quinze minuts de recés, el ple municipal va recuperar el focus municipal, amb el punt de precs i preguntes. Els regidors de l’oposició van realitzar les seues consultes a l’Equip de Govern. Reme Mazzolari i Isabel Aigües van tornar a centrar este punt en el polígon de Carrases i en preguntes sobre el centre de recepció de menors.

Al plenari es van personar alguns dels representants i seguidors de la Plataforma per la Participació i la Transparència de Llíria, lluint camisetes amb el lema «Miram als ulls. Sí al centre de discapacitat. No al centre de menors. NO es NO». Després de la convocatòria realitzada en l’última de les concentracions en contra del centre de menors, en què es va fer una crida a omplir la sala de plenaris, els assistents van ocupar el Saló de Plens de l’Ajuntament.

Al voltant de les deu i mitja de la nit, es va donar per finalitzat el ple ordinari del mes de febrer. Un ple en què es va trobar a faltar, com els mateixos regidors van expressar durant la sessió, un debat més centrat en les polítiques municipals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here