Paco Aigües: “Em sent recolzat malgrat les dimissions”

Dijous passat es va celebrar la Junta Ordinària del Clarín, on va presentar la dimissió el Secretari de la Societat. Una nova dimissió que se suma al goteig de dimissions de l’equip de Paco Aigües en els darrers dos anys que dura la seua presidència: el vocal d’inventari, el vicepresidente de la Banda Juvenil, el director de l’escola de música, la directora del cor, o el vicepresident de la banda, el director de la Banda Juvenil…

Malgrat han estat cobertes puntualment, esta nova dimissió ha tornat a col·locar el Clarin en l’actualitat del municipi. Parlem amb el president de la Societat, Paco Aigues, per conèixer la seua visió de la situació de la Societat.

– Què passa en el Clarin, que entres en una tenda, vas al bar i tot el món pregunta?

La passada Junta ordinària hi hagué una dimissió per motius personals. No és veritat que ha dimitit tota la Junta.

-Esperaves una direcció tan convulsa? Pareixia que anava a ser tranquil·la després de les últimes direccions, amb judicis i sentències.

-En este moment hi ha rumors que hi ha una gent que està demanant firmes supose que per una assemblea extraordinària. Això és el que m’ha arribat a mi. No tinc confirmació. Jo em sent recolzat, inclús prou gent m’anima: “has de continuar”.

-Pot vindre de problemes del passat o és per la teua gestió? Tu fas alguna autocrítica?

Desconec les intencions d’estes persones que estan arreplegant firmes. No sé què esperen aconseguir. Pot crear una divisió, una fractura. De cara al segon centenari, en què va beneficiar a la societat? Pense que seria millor si treballarem tots units.

-S’han posat en contacte amb tu, t’han fet alguna crítica?

No. En tota societat o grup pot haver-hi una discussió puntual. Si no, no seria normal. Però independentment no sóc conscient de quines coses són les que els porten a arreplegar firmes.

-Com encararies esta Junta extraordinària?

El primer que hauríem de fer és estudiar què diuen els estatuts, perquè hem estat elegit per 4 anys. Però,  encara que estem parlant hipotèticament perquè de moment no hi ha res clar, presentaríem una candidatura. La gent que la demana, m’imagine que presentarà la seua candidatura.

-La simbiosi músics-direcció, es pot dir que és bona?

Jo puc parlar del que a mi m’arriba, i pense que sí.

-Quins han estat els reptes de la teua presidència?

Quan vaig entrar la situació econòmica era extremadament delicada, fins el punt d’estar a punt de tancar. En aquests moments la situació és delicada, però anem a final d’anys a alcançar una normalitat econòmica.

Musicalment teníem dos reptes: El certamen d’Altea, que va ser un èxit. El segon és el Certamen de València del 2019, que és el nostre bicentenari. Estic convençut que també serà un èxit.

-El 2019 es celebra el Bicentenari.

Ja estem treballant per demanar la Medalla d’Or al Mèrit de les Arts que dóna el Ministeri de Cultura. Seríem la primera banda d’Espanya en obtindre-la, però també som la més antiga i la més important.

-Arriba el Clarin estable i unit al seu Bicentenari?

Això ja no depèn exclusivament dels que estem en la Junta. Si no de com es manifesten els socis. Hem procurat que aquella xicoteta divisió amb motiu de la famosa sentència, s’apaivagarà i assumir el clot econòmic. Ara ja se sent poc parlar d’este tema. La Junta farem tot el possible per arribar units, treballant tots junts pel Clarin i el seu Bicentenari.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here