Isabel Aigües: “La gent vol informació sobre el centre de menors”

El passat 14 de desembre es formà l’associació “Transparència i Participació Llíria”. Una associació que naix de la inquietud ciutadana davant el centre de menors que la Conselleria i Ajuntament volen construir al Prat. Parlem amb la seua presidenta, Isabel Aigües, que a més és antiga regidora del PSOE a l’ajuntament de Llíria i ara al grup de no adscrits.

-Com va nàixer esta associació?

Començà a ver molta inquietud en el poble i la gent preguntava. En la primera manifestació del dia 14 la gent volia saber, i ens començà a preguntar. Hi havia molta gent preguntant, jo com a regidora podia informar-me. La gent tenia moltes dubtes i vol informació.

-Penseu que s’ha fet bé el procés, o si la gent haguera tingut informació, no seria tan gran el rebuig?

No sé. Pense que s’ha fet mal des del principi, l’administració ha de fer-ho en criteris objectius. Un poble, ni Llíria ni cap altre està capacitat per tindre estos centres, és millor a valència. S’ha fet mal des de la Conselleria.

-Tu que has estat a l’equip de Govern, saps per què es pensà en Llíria per este centre? 

En una junta de Govern en Gener de l’any passat ho anuncià l’alcalde. A partir d’ahí comencí a informar-me, jo encara estava al Govern. Ho donà com a cosa feta. Però no hi ha cap sol·licitud per part de la Conselleria per demanar eixos terrenys pel centre de menors. Si no hi ha sol·licitud de la conselleria, es pot pensar que li oferiu personalment l’alcalde. Aquell dia de la Junta de Govern, jo li digui: però que vas, a obrir altre reformatori? Però no em contesta.

-Com és que tu acabes de presidenta d’esta associació, si eres membre de l’equip de Govern?

Les coses han vingut així, és una cosa provisional. Això naix de la concentració del 14 de desembre, quan la gent va començar a preguntar. De tot eixe moviment de gent, molts ni coneixia, naix l’associació. Però fa només un mes i un poc, i encara està tot provisional.

-Cada vegada hi ha més gent. Tots estan en contra del centre, o hi ha gent que només demana informació?

No tenim dades oficials encara, però més de 2000 firmes segur que ja tenim. Hi ha gent que està en contra, hi ha gent que sols vol que es faça una consulta. Tant de dir que la gent participe, i ara en una cosa tan important no es fa? Si tot el poble ho accepta, nosaltres, es farem a un costat. Però que es consulte.

Se plenen la boca dient que volen transparència i participació. I ara no pregunten? Axó és transcendental, si ve a Llíria, estarà una montonà d’anys.

-Quins són els objectius d’esta associació?

La informació veraç, que s’informe, la transparència, tindre una veu, tenim més força si estem junts. Que es faça una consulta popular. Pa que tanta transparència i participació, si quan hi ha un tema transcendental no ho fan? Que la gent puga decidir, però tenint tota la informació.

Penseu que continua sense haver-hi informació després que l’ajuntament presentarà el complex sociosanitari i el plànol en colorins?

Han pensat un Eurovegas sociosanitari. Diners només hi ha pel centre de menors, ni projecte ni res. És com si s’ho hagueren tret de la màniga.

A més, no està buit, hi ha moltes associacions que ja estan allí, l’església evangèlica….les brigades, els tallers. Hi havia una sol·licitud de la conselleria per posar les brigades antiincendis.

-Pot crear més inseguretat a Llíria?

Les notícies que vénen d’altres pobles en centres no són bones. Volem saber que ens van a dur. Un alcalde que es preocupa del seu poble, i veu que hi ha tanta gent en contra d’açò, jo crec que hauria d’escoltar-los.

 

-S’ha dit que els que es manifestaven eren d’extrema dreta, però tu justament eres membre del partit socialista. S’està polititzant este assumpte?

Eixe és l’argument quan no tenen arguments, desqualificar a tot el que pensa diferent. Hi ha gent de tots els colors, gent sense color, hi ha de tot. He vist gent de Llíria de tota la vida que no s’han ficat mai en res, però estan preocupats i volen saber.

-La teua presidència pot xocar a alguns pels nous companys de viatge, com la portaveu del PP Reme Mazzolari.

Hi ha gent de Podemos, gent que diuen que són rojos i no van a canviar. No és una qüestió política, són gent amb inquietud de saber que van a fer.

-Quines són les vostres iniciatives?

Dos concentracions pacífiques en la Plaça, el dia 25 i 31. I si no és prou, continuarem manifestant-se.

-Penseu que finalment l’alcalde farà una consulta

Jo pense que sí. La gent cada vegada més li està dient que no volem¡

-Al Ple de l’estat de la Ciutat digueres que era una legislatura d’encefalograma plano, però que açò ha fet despertar a tots.

Molta gent ja estava descontenta. En 2 anys i pico només havien fet la plaça de Partidors, que damunt ha estat polèmica, no per qüestió estètica que et pot agradar més o menys, sinó pel desviament del trànsit, pel carrer Major no pot anar i el carrer del Remei és molt perillós. S’haguera passat la legislatura sense fer res, però ara el projecte este ha fet despertar a la gent.

-Et sents més recolzada ara que quan estaves al Govern. L’altre dia tingueres una de les actuacions més aplaudides del Ple, i t’has convertit quasi en l’oposició més dura.

Jo no he callat mai, per això no em volien. Ara note molt el suport de la gent. He passat de tot menyspreus a este recolzament de la gent. Pense que m’havia d’haver anat abans. M’he passat dos anys sense obrir la boca, i ara per obligació he de parlar sempre. Jo he eixit guanyant.

 

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here