Paco Garcia:”Les Meravelles llirianes és el millor del 2017, ara l’ajuntament agarra el guant i ho porta a FITUR”

El dijous comença la fira internacional de turisme més important de l’Estat: FITUR. Parlem amb el nou regidor de Turisme de l’ajuntament de Llíria, Paco Garcia perquè ens explique quina és l’oferta del nostre municipi per la Fira de Madrid. Una oferta que segons diu és “100% edetana“.

FITUR és la fita més important del turisme a Espanya?

Sí, és l’aparador més gran a escala estatal, per presentar els projectes d’àmbit local. Tenim un estant compartit amb altres localitats dins l’estant més gran de la Comunitat Valenciana.

-Quines són les novetats de Llíria enguany?

Projectes complet com el de les Meravelles Llirianes no s’ha dut mai. És de veres que es va presentar un projecte que va triomfar com són les Històries Nocturnes, i per tant ho continuem, tot el que funcione s’ha de preservar-ho, però a la vegada hem de crear més productes. Projectes complets com el que presentarem enguany, Llíria ciutat de Meravelles, és la primera vegada.

El projecte que se’n va desenvolupar l’any passat per triar les Meravelles llirianes es va donar a conèixer el patrimoni històric i monuments a la gent del poble. La nostra idea és ara en el 2018 projectar este patrimoni de cara a l’exterior, perquè vinguen turistes a conèixer Llíria. Per això és tan important FITUR.

-Has destacat el caràcter social del projecte Meravelles per la gent que ha implicat. És el seu punt fort?

Crec que a Llíria feia temps que no hi havia un projecte tan integrador que sumara tant i a tantes persones de tots els colors polítics i condicions, que s’han confabulat en un projecte únic, i no es pot més que donar les gràcies a tots els que han col·laborat desinteressadament en este projecte. L’ajuntament crec que tenia la condició moral de sumar-se i arreplegar el guant d’este projecte 2018. I crec que va funcionar molt bé a FITUR.

-Ara l’ajuntament “agarra el guant” d’este projecte?

La gent el dia de la clausura del projecte ens demanà que este esforç tan gran col·lectiu no s’acabara ací. Jo, just agarrava les competències de turisme i com a regidor crec que és un projecte molt bo, i ara ho volem continuar al llarg de tot el 2018. Estem preparant una agenda d’actes culturals per tot este any.

-S’ha fet un vídeo molt emotiu, on s’uneix la música i el patrimoni?

Hem intentat vincular l’element emocional, que és diferenciador i a més unir la música i el patrimoni. Crec que són els nostres punts forts, una simbiosi perfecta. El vídeo l’ha fet Andreu Candel que estava involucrat al projecte Meravelles Llirianes. A més portem el Tour virtual pels monuments de Llíria que ha desenvolupat José Miguel Maicas que també ha estat dins el grup organitzador de les Meravelles. Un producte 100% edetà

-Que quedaria per fer a nivell turisme a Llíria?

Volem vincular el turisme local, la difusió del patrimoni, i lligar-ho al comerç local, a les tradicions i sobretot buscar resoldre el problema de l’hostalatge. La gent que vinga puga fer nit i gaudir més de la nostra localitat.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here