Un Debat de l’estat de la ciutat marcat pel centre de menors

Dilluns a les 20 hores, es celebrava el Ple extraordinari sobre l’estat de la ciutat que va demanar Compromís a setembre. Un Ple que ha estat marcat per la instal·lació del centre de recepció de menors, i és que veïns i membres de l’associació de «Transparència i Participació Llíria», han estat presents amb cartells reivindicatius, primer a les portes i després dins de la sala de Plens.

El Ple s’havia organitzat amb torns de 10 minuts per cada portaveu de cada grup polític amb representació en el Consistori, però sense la participació ciutadana que s’havia demanat en origen.

El primer torn de paraula ha estat pel portaveu del PSOE, Ferran Pina qui ha començat la seua intervenció recordant l’herència rebuda després de 20 anys de Govern del PP «Sabíem que no seria fàcil quan arribarem al poder, però ens quedarem curts. Hem dedicat molt de temps a resoldre problemes que ens deixaren». Entre ells Pina ha destacat Carrasses, qui ha manifestat que «és ja una realitat».

Després ha arribat el torn de Reme Mazzolari, portaveu del PP qui ha criticat a Manolo Civera per la paralització de Llíria. «Al cap de 4 mesos presumia que havia resolt Carrasses, i l’únic que ha fet ha estat fer una retaxació que hauran de pagar els propietaris, i rendir-se a Iberdrola. Uns fets que li varen costar el seu pacte amb Compromís» ha assenyalat Mazzolari. També ha criticat que en l’àmbit econòmic es trobaren una economia municipal sanejada, i «no han sabut executar res, només un 19% en 2017, perquè ni siquiera compleix els acords plenaris» ha manifestat Reme. Per acabar la seua intervenció ha lamentat que Civera prometia transparència i diàleg, però «no ha volgut escoltar als veïns en referència al centre de menors, i ha insultat als que han manifestat la seua repulsa al centre. Eixa és la transparència que va prometre?» ha instat Mazzolari davant els aplaudiemnts dels veïns congregats al Ple.

 

El tercer torn ha estat per la intervenció de Paco Garcia, portaveu de Compromís-MoVe que ha volgut ressaltar totes les iniciatives que ha presentat la seua coalició pel poble, com: l’oficina PROP, el nou jutjat, les urgències pediàtriques i el compromís de treballar per dur Maternitat a l’hospital de Llíria. També ha mencionat els col·lectors, el Punt de trobada familiar, o haver-hi triplicat els diners per serveis socials, la millora del transport públic a València i a l’hospital de Llíria, els tallers d’ocupació i plans d’empleo i el suport al comerç local i el patrimoni amb el projecte Meravelles Llirianes. Ha acabat amb una menció pel projecte del Prat, que segons ha manifestat, comptarà en el futur amb un centre de dia de diversitat funcional i de majors.

Juan Carlos Ironiza, representant de Llíria-Puede no ha gastat els seus 10 minuts d’intervenció, però ha destacat que des de fa 4 mesos està portant l’àrea de  la delegació de Disciplina Urbanística i està intentat fer tot el possible per treballar per Llíria. Per la seua part, Juan Alcalde, no ha justificat la seua falta d’assistència a este Ple extraordinari.

 

Isabel Aigues, antiga regidora del PSOE, i ara en el grup de no adscrits, qui a més és des del dissabte la presidenta de la nova «Associació de Transparència i Participació Llíria», ha començat criticant la falta d’execució d’este govern. També ha assenyalat que l’actitud dels seus excompanys de Govern cap a ella ha estat «de jutjat de Guàrdia, m’han boicotejat». Però segons Aiguesestes cosetes hagueren fet passar la legislatura en encefalograma plano, si no és perquè a l’alcalde se l’hi ha ocorregut donar uns terrenys que no són d’ell a la Generalitat per fer el centre de menors, un «Eurovegas del benestar social», i això no cola. Això és Transparència?» ha finalitzat una intervenció molt aplaudida.

Després cada portaveu ha tingut 4 minuts de rèplica, i en acabar els veïns de Llíria, pacíficament han demanat que se’ls escolte, que recapaciten sobre la instal·lació d’este centre de recepcions de menors provincial al Prat.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here