Isabel Sánchez: «La millor defensa és aconseguir escapar»

La Policia Local inicià ahir el 9è Curs de Defensa de Dones en l’Espai Jove

La violència contra les dones és una xacra de la nostra societat. 49 van ser les dones assassinades per la violència de gènere durant l’any 2017. Però hi ha moltes que sofreixen altre tipus de violència, bé siga com a víctimes de robatoris, bé com a víctimes de l’assetjament escolar.

Per aquesta raó, la Policia Local de Llíria – amb Isabel Sánchez i José Navarro al capdavant – va iniciar ahir la novena edició del curs de Defensa de les Dones, en l’Espai Jove. «En la defensa de la dona és fonamental la prevenció» explica Isabel Sánchez. «L’objectiu que volem aconseguir en este curs és que les dones aconseguisquen alliberar-se i fugir. Ixa és la victòria».

Durant les huit sessions planificades, les participants aprendran diversos mecanismes de defensa per escapar de situacions perilloses per a la seua salut, produïdes per altres. Estes tècniques s’aprenen a través de classes teòriques, classes pràctiques, exercicis i jocs. «No és un curs d’arts marcials, sinó una defensa de prevenció. Saber donar en un punt dèbil de l’agressor per poder escapar».

I, a més, el curs d’autodefensa té un altre objectiu: «Amb estos exercicis, amb què volem aprendre i divertir-se alhora, fem que l’autoestima de la dona es veja més reforçada».

El curs de Defensa de la Dona de la Policia Local de Llíria és tot un èxit. I és que, cada volta, hi ha més alumnes. «A l’últim curs que impartírem, han participat 25 dones. Estic contenta perquè cada volta ve més gent. Hi ha gent que repeteix perquè ens diuen que volen més sessions».

Un èxit que ve donat, també, per l’emprenedoria de la Policia Local de Llíria, un dels primers cossos a començar a impartir este tipus de cursos. «Vam ser dels primers, amb motiu de la setmana contra la violència de gènere. Però, després, hem independitzat el curs perquè no sols és per a dones maltractades, sinó per a totes. Estar etiquetat dintre d’eixa setmana, era una barrera per a moltes dones que volien participar, simplement, pel fet de conèixer les tècniques i estar previngudes per si de cas».

Inici i final

L’inici del novè curs de Defensa de les Dones va coincidir amb el final de l’anterior. Abans de començar la nova edició, Isabel Sánchez – acompanyada per Jose Francesc, cap de la Policia Local; per l’alcalde de Llíria, Manolo Civera; i per Jorge Navarro, president de la Federació del Comerç de Llíria – va entregar els Diplomes i una camiseta (en què col·laboren els comerciants federats de Llíria) a les participants que ja han completat la seua formació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here