Fina Pérez: NI UNA MÉS A 2018

(Fina Pérez Lapiedra) Volia acomiadar aquest any parlant d’esperança però, ni tan sols en aquests dies de bons desitjos, pau, alegria i felicitat, s’han acabat els assassinats de dones, augmentant a 48 el nombre de dones assassinades, i 24 menors, per violència masclista i, sens dubte, la gran notícia de l’últim dia de l’any és la detenció del presumpte assassí de Diana Quer i l’aparició del seu cos. Assassí confés.

Quan he escoltat les primeres notícies m’ha vingut a la memòria tot el que s’ha escrit i parlat d’aquesta jove durant l’any i pico en què no s’ha sabut què havia passat, on era, aventurant en els mitjans, i en les tertúlies de cafè, tot tipus d’especulacions. Que si era una jove problemàtica, capritxosa i consentida, llançada i lleugera, anorèxica, que coneixia joves a internet i es fiava d’ells, que si s’havia escapat alguna que altra vegada, que si la situació de la seva família, … en fi , una sèrie d’ «opinions» que l’únic que han aconseguit ha sigut que la conversa es tancara amb un «ella s’ho buscava».

I no és així. És un cas més de violència masclista en què s’ha culpabilitzat la víctima, com en massa ocasions.

El meu desig per a 2018, que no es seguisca culpabilitzant les víctimes, que no hi haja més dones assassinades pel simple fet de ser dona.

1 Comentario

  1. Hi ha un error. Els menors assassinats el 2017 són 8, 24 és la xifra total des que hi ha registre d’aquesta dada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here