El cònsol colombià visita el Col·legi Santa Ana per conèixer el projecte solidari a Mocoa

Els alumnes del centre han presentat el projecte de col·laboració amb la Fundació Juan Bonal a Mocoa

El Col·legi Santa Ana ha rebut hui una visita molt especial: la presència del cònsol colombià Felipe Carreño. El mandatari ha visitat el centre per conèixer, de primera mà, el projecte solidari del centre amb la Fundació Juan Bonal a la ciutat colombiana de Mocoa, arrasada per les pluges el passat 31 de març del 2017. Un any més, el Col·legi Santa Ana participa en un projecte solidari amb la fundació de les Germanes de la Caritat de Santa Ana.

Després de la col·laboració amb l’Índia del passat curs, tota la comunitat educativa aportarà la seua solidaritat per a la reconstrucció dels xicotets negocis de la ciutat, destruïts pels fenòmens climatològics. D’aquesta manera, es recaptaran fons per aconseguir microcrèdits perquè els habitants de Mocoa puguen reiniciar una nova etapa de la seua vida.

La presentació del projecte – presentat pels alumnes de 4t d’ESO – ha estat acompanyada per un rap de sensibilització sobre la catàstrofe de Mocoa; una iniciativa dels propis alumnese.

«Em sent tremendament emocionat per este projecte de solidaritat amb el meu poble» ha declarat el cònsol colombià. «M’emociona intensament la solidaritat que heu demostrat hui tots els alumnes del Col·legi Santa Ana. És un missatge que la cosa important no és tenir, sinó ser».

Abans de conèixer el projecte anual del centre amb la Fundació Juan Bonal, el cònsol ha descobert les cultures espanyola i valenciana i els seus diferents aspectes: la gastronomia, l’esport, la indumentària tradicional, les festes… Els i les alumnes dels diferents cursos del centre han anat explicant les arrels de la cultura valenciana, comparant-la amb la cultura colombiana.

«Ha sigut una experiència inoblidable, com un viatge a un túnel del passat» ha explicat Felipe Carreño. «Tots els alumnes han fet un treball extraordinari per conèixer la cultura i les tradicions del meu país».

I és que hui els xiquets i les xiquetes del Col·legi Santa Ana han aconseguit que Llíria, València i Colòmbia hagen estat més prop que mai.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here