«Tinc un desig per a Altea: ser els millors i que la banda done el 100%»

La Banda Primitiva ultima els assajos per al Certamen Internacional de Bandes Vila d’Altea, que té lloc demà a la vesprada

El 2 de desembre és una data marcada en roig, des de fa quasi un any, per a la Banda Primitiva de Llíria. Demà, el Clarin participarà en el Certamen Internacionals de Bandes Vila d’Altea, en què competirà contra l’Associació Musical Ciutat de Benicarló i la Unión Musical Valladares de Vigo.

135 músics prendran l’escenari d’Altea amb un únic objectiu: la victòria. «La meua expectativa és ser els millors, tocar millor que les altres dos bandes» afirma, rotundament, Javier Enguídanos, director del Clarin. «Sempre que he participat en un certamen, com a director, he desitjat fer-ho el millor possible i donar el 100%, no ho entenc d’altra manera. Després està en mans del jurat, que pot decidir el que vulga«.

Per a fer possible este objectiu, els músics han preparat el programa, des del mes d’abril. Els músics repeteixen el programa del Festival de Bandes de Llíria 2017: el pasdoble El lugarico viejo de Pablo Sánchez Torella, 400 d’Andrés Valero i Wine Dark Sea de John Mackey. «La banda està tenint una evolució impressionant. A mesura que s’acosta el dia D, la gent va prenent consciència i responsabilitat de la situació. Un dels canvis que més notí fon al concert A tres Bandes, del passat 21 d’octubre. Ahí ja es va vore que hi havia un canvi i que tot anava funcionant millor».

I des d’aleshores, el Clarin no ha fet més que assajar i assajar, amb intenses sessions d’assajos, que s’han incrementat en les últimes setmanes: «Estan sent setmanes molt dures, perquè són molt productives, però s’exigeix molt als músics. I ells donen la cara, responen; cadascú, també, a la seua manera: uns més i altres menys».

Però Javi Enguídanos ha volgut destacar, també, un altre aspecte: «Jo estic vent, estes últimes setmanes, que la gent s’està unint més de cara al repte que tenim este dissabte. Els músics han dit: hem d’unir-se i anar a per totes«.

Un any després d’anunciar la seua intenció de competir i 14 anys després de la seua única participació, amb Primer Premi i Menció d’Honor, aconseguit l’any 2003 sota la batuta de Roberto Forés; la Banda Primitiva buscarà escriure una altra pàgina daurada en la seua història. Javi i els músics del Clarin donaran el 100% sobre l’escenari per convèncer al jurat i convertir-se en els campions de la 44a edició del Certamen Internacional de Bandes Vila d’Altea.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here