L’Ajuntament i El Tossal firmen una agenda d’actes culturals i festius de Llíria

El Grup de Danses i Rondalla El Tossal firma un conveni amb el consistori edetà per als pròxims quatre anys

El Grup de Danses i Rondalla El Tossal i l’Ajuntament de Llíria han firmat un conveni, que marcarà la col·laboració entre ambdues per als actes culturals i festius de Llíria per als pròxims quatre anys. D’aquesta manera, el consistori ha volgut reconèixer la contribució cultural del Tossal, que participa activament en l’agenda cultural i festiva de la localitat.

Este conveni – signat per l’alcalde Manolo Civera i Inma Riera, presidenta de l’agrupació – és similar a altres convenis que l’ajuntament manté amb les diferents societats musicals del municipi, en què s’estableix la participació del Grup de Danses i Rondalla El Tossal, en una sèrie d’actes preestablerts.

A més, dintre del conveni, també s’estableix el compromís de El Tossal per fomentar la seua escola de ball en el municipi i especialment en els centres educatius, així com l’organització de tallers i actuacions de recuperació d’indumentària, nadales en valencià i el ball popular «La Jota de Llíria».

Per altra banda, el conveni estipula, també, una sèrie d’ajudes econòmiques: des dels 6.000 euros per a este any, fins als 9.000 euros que l’agrupació rebrà l’any 2020, l’últim del conveni firmat.

Civera ha volgut destacar la importància de l’acord perquè el Grup de Danses i Rondalla El Tossal «contribueix, dins de la programació cultural municipal, a la preservació de la cultura popular edetana i la transmissió a les futures generacions de les nostres cançons, música, indumentària i balls tradicionals; una herència cultural dels nostres avantpassats que a voltes havíem perdut o podia desaparèixer».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here