De Sax Tres i 4 compositors edetans posen música al Patrimoni de Llíria

 

El Festival Desenjazz enguany és més internacional que mai. Però alhora, hi ha una actuació que té molt sabor edetà. És l’actuació del grup de Saxos que dirigeix Miguel Castillo, De Sax Tres, on a més, tocaran peces composades especialment per l’ocasió amb compositors locals sobre meravelles llirianes. La Veu de Llíria es cola a l’assaig general per tal de conèixer més coses sobre este concert tan especial.

Compositors edetans

Este concert és alta forma de mostrar el patrimoni. “Espere que s’òbriga un canal d’ensenyament i no només es mostren edificis, sinó el patrimoni més important que atresora Llíria: la música, els músics i els compositors edetans” ens conta el director Miguel Castillo, organitzador d’este projecte.

I és que, segons ens conta orgullós Castillo, Llíria compta amb nombrosos compositors “vaig parlar amb alguns d’ells perquè escrigueren d’algun lloc que els agradara i mostrar el poble a través de la música”. Quatre d’estos compositors: Maria Faubel, Carlos Pascual, Raquel Sánchez i el mestre Jose Alamà han creat les seues peces especialment per este Concert.


Maria Faubel ha escrit sobre el Mural del Bon Pastor. “Està a Berlin estudiant però quan la vaig cridar de seguida volgué col·laborar, i em digué que li agradaria fer-ho del Mural del Bon Pastor” ens explica Castillo. Per la seua banda, Raquel Sánchez és una compositora de 23 anys amb un somni: composar música per pel·lícules. De moment ja té una participació amb un curtmetratge que està finalista al Festival de Saragossa. Esta jove compositora, que a més toca el violoncel, ha volgut escriure sobre el Parc de Sant Vicent “M’agrada molt la natura, Sant Vicent i anar en Pasqua al Parc. L’obra al principi imita amb uns efectes sonors el moviment del so de l’aigua del brollador” ens comenta Rakel sobre la seua obra.

Carlos Pascual, és el més jove de tots amb 16 anys. Malgrat la seua joventut, ja ha composat nombroses peces: el pasdoble Remedianament, el vals Pluja de llàgrimes i la marxa La Remediadora, tal com va comptar LaveudeLlíria en una entrevista a esta jove promesa musical. Per esta ocasió ha escrit una obra sobre els Dotze Treballs d’Hèrcules.

 

“A més- diu Castillo- tinc l’honor de comptar amb un mestre de tant de prestigi com es José Alamá, que també es va mostrar molt disposat des del principi en col·laborar”. José Alamà ha composat “Arrels Llirianes” una peça sobre danses populars “sap moltíssim d’este tema de cançons tradicionals i és un plaer poder comptar amb ell” assenyala Miguel Castillo.

 

 

Altra forma de mostrar el Patrimoni

Castillo va començar en febrer a posar en marxa este Concert “vaig sentir el projecte de les Meravelles Llirianes, i el meu cap va començar a bullir” ens explica amb el seu bon humor característic. “Està molt bé mostrar els edificis, el patrimoni, però jo volia que foren els edificis que parlaren a través de les melodies de compositors edetans. Li ho vaig comentar a José Alamá i em dóna suport. A poc a poc, s’anaren sumant compositors al projecte i quan ja el tenia enllestit aní a parlar amb l’ajuntament. Els agradà la idea i ho acoplarem per fer la presentació al DessenJazz” comenta sobre el principi del projecte el director de De Sax Tres.

Al Concert tocaran 7 membres del grup De Sax tres, a més dos cantants compartiran l’escenari,  Reme Pérez, una soprano de Llíria i un tenor. També hi haurà imatges, i cada peça musical anirà acompanyada d’imatges projectades dels llocs dels quals parlen per fomentar el patrimoni cultural. De fet, el Concert es farà als Mausoleus Romans, divendres 24 a les 23 hores. Una bona ocasió per anar a gaudir de tot el patrimoni cultural de Llíria junt.

El programa composat per l’ocasió és: El Mural del Bon Pastor de Maria Faubel; Els 12 Treballs d’Hércules de Carlos Pascual Górriz; Passatges de Pàsqua de Raquel Sánchez, i Arrels Llirianes de José Alamà Gil.

Un concert molt nostre. Com diu Miguel Castillo per finalitzar l’entrevista: “Perquè no pot haver-hi una melodia de l’arròs en bledes?”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here