Pascual Cabanes dirigeix el segon concert del cicle harmonie

Pascual Cabanes és professor de trompa del conservatori de Sevilla. Fa 5 anys començà a estudiar direcció i a dirigir agrupacions, i des d’aquest moment es va enganxar al mon de la direcció. Tant que ara és el director artístic i musical d’Harmonie Ensemble-Orquestra, un grup de músics professionals valencians, la majoria de la nostra localitat i que hui diumenge 19 de novembre a les 19 hores al conservatori de Llíria realitzaran el segon concert del cicle harmonie.

D’estos concerts, d’altres activitats que porten endavant i moltes més coses parlem amb este jove director de 32 anys i nascut a Llíria.

Fa tres anys, un grup de músics i amics parlaren de formar un grup de vent “volíem fer alguna cosa diferent, i com jo estava començant a la direcció me vaig posar a gestionar i dirigir el grup. Des de aquell momento començarem a fer concerts i organitzar diverses activitats” comenta Pascual.

Un projecte que creix. Enguany han creat el grup de corda, una orquestra de cordes. Destacar també l’organització de cursos i altres activitats, especialment un curs de direcció de banda i orquestra que enguany va per la segona edició. Un curs que realitzen a la tenda de música Consolat de mar amb els millors directors de banda i orquestra del panorama nacional, com el curs passat amb Salvador Brotons, Sanz Espert, Fernando Bonete o Pascual-Vilaplana, entre altres, i enguany Cristóbal Soler, Roberto Forés, José Miguel Rodilla o Yaron Traub. A més a més, han creat la seua propia temporada de concerts, com és el cicle harmonie, en diverses localitats del Camp de Túria, participant altres directors convidats com Rubén Gimeno, Andrés Valero, Álvaro Albiach i Salvador Sebastià. “Només puc tindre més que paraules d’agraïment, als directors de tant de prestigi per la seua participació als cursos i concerts, als músics –els més importants- per la seua predisposició i entrega, als ajuntaments col·laboradors amb el cicle harmonie, a Carles i a Marisa -responsables de les tendes de música Consolat de mar i Avant música- per la seua generositat i estar sempre amb nosaltres, així com a tots els que han fet i fan que aquest projecte tire endavant” recalca el jove director que vol incidir en els agraïments.

Este diumenge 19 de novembre a les 19 hores a l’auditori del conservatori de Llíria realitzarem el segon concert del cicle harmonie, un concert dedicat a la “Harmoniemusik”, música per a vents del període clàssic, interpretant la serenata k388 de W.A.Mozart i l’octet Op.103 de L.V.Beethoven, dos obres per a octet clàssic de vent (2 oboès, 2 clarinets, 2 fagots i 2 trompes).

Si voleu saber més d’este grup:

www.harmonieensemble-orchestra.com

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here