Manolo Sánchez, estratègia: Acabar la seua 37a marató de València

Manolo Sánchez està nerviós, queda un dia per La Marató de València. És el seu objectiu de la temporada i en van 37. I és que Manolo és un dels quatre Magnífics que han corregut totes les maratons, des de la primera edició «Tu ja tens experiència segur que l’acabes, em diuen, però primer hi ha que correr-la i acabar-la. Els dies d’abans, pareix que tot te fa mal».

Però no, enguany Manolo està físicament bé, ha entrenat com sempre cada dia a Sant Vicent i es troba a gust corrent. No com el 2015, que va patir per córrer lesionat o com en un altra marató, que corregué 20 km amb rampes. «Enguany el meu objectiu és acabar-la. Ja no busque la marca. Quan eres jove, vols fer-la dins d’un temps, però enguany no pense més que en acabar-la» ens conta Manolo, qui enguany acaba de complir 59 anys.

La Marató és la meua motivació per córrer

La motivació de fer 37 maratons seguides és allò que anima a Manolo, any darrere any, córrer esta carrera que per a d’ell és emblemàtica. «El cap és el que fa que les cames es moguen. Si no als 10 km abandonaries». De fet, Manolo reconeix que, amb l’edat, ha d’aturar cap al km 33 de la carrera per estirar les cames i poder continuar «però si agarres el ritme i disfrutes de córrer, és el millor que hi ha».

Els 4 magnífics

Manolo és juntament amb tres corredors més, els únics que han disputat totes les edicions de la marató. Formapart de l’exclusiu grup dels 4 magnífics. «Hem parlat per whatsAap per trobar-nos dissabte i anar a recollir el dorsal junts». Un d’ells té 71 anys i continua corrent. «La seua dona li diu que este ja és l’últim, però ell és el que millor està de forma enguany». L’altre Manolo, el Correcaminos, té problemes d’esquena, però pareix que finalment també correrà» ens comenta Manolo amb humilitat. Ningú del grup vol perdre comba.

Diumenge al matí, Manolo, els magnífics, els membres del Club Edeta i uns 20.000 corredors més intentaran acabar els 42,5 km de la Marató de València.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here