Vallivana Murgui: El Centre de Menors és ja una realitat, i volem que el Centre de Dia també ho siga

Vallivana Murgui, torna a ser la regidora de Benestar Social, un càrrec que va abandonar amb el trencament del Pacte Compromís-MoVe i PSPV al principi de legislatura. Ara, la seua primera actuació ha estat una reunió de l’AMPA del Centre Ocupacional amb Mònica Oltra per tractar la construcció del Centre de Dia i la residencia per persones amb diversitat funcional, una de les demandes històriques del poble.

Parlem amb ella, d’esta reunió, del projecte de residència i de si té “alguna cosa que vore” amb el centre de menors que començarà a construir-se al Prat, a principi del 2018.

– Vos heu reunit amb Mònica Oltra?

Sí, hem fet una reunió amb la vicepresidenta i Antoni Rolla, que és el Director General de Diversitat Funcional, acompanyats per l’AMPA del Centre Ocupacional, per tractar temes d’infraestructures en l’àmbit comarcal per a persones amb diversitat funcional. Hem posat damunt de la taula que hi ha carències en les necessitats bàsiques de la comarca. Només tenim un centre ocupacional de 35 places – ve gent de tot el Camp de Túria – en què hi ha llista d’espera de 8 persones per entrar. Però realment el que preocupa els pares és que passarà quan ells no estiguen, quina alternativa podran tindre els seus fills, ja bé siga en residència o vivenda tutelades.

-S’està estudiant la ubicació per posar este centre a Llíria?

Sí, cal mirar si Llíria té el terreny per construir eixa infraestructura. S’ha valorat el Prat, així com darrere de Villa Àngeles, on fa temps ja hi havia un projecte que mai es va fer. Mònica Oltra s’ha compromès a fet una visita a Llíria per conèixer el lloc, on a més, també va altra infraestructura de la Conselleria. Vol assegurar-se que el lloc està connectat amb el poble, no ens agrada la concepció d’un centre aïllat.

-El projecte del PP en el centre Vil·la Àngeles, encara és possible, ja que està mig fet?

Això és el que s’ha de mirar ara. Es va signar un protocol de col·laboració entre ajuntament i conselleria i va passar per plenari el 2006 i 2009. Es tractava d’un projecte de 4 milions d’euros. Ara el concepte de residència ha canviat prou. No volem fer una macro-residència, sinó un lloc on puguen sentir-se a casa. Cal revisar o si és millor començar de 0.

-Donaria temps fins a final de legislatura de dur endavant este projecte de residència o almenys el centre de dia?

Nosaltres estem treballant, perquè igual que el 2017 ha entrat en el pla de pressupost el Centre de Menors, en el següent pressupost del 2018 entre el Centre de Dia.

-Que es podrà fer esta legislatura?

Si aconseguirem que entrara pel 2018, podríem licitar el projecte i l’obra començaria a construir-se ja a final de legislatura.

Cal aprofitar esta nova fórmula entre Conselleria, Diputació i Ajuntament. La Diputació posa els diners perquè l’Ajuntament execute l’obra. Després li passa la gestió a la Conselleria.

– És una cortina de fum, per fer callar les critiques sobre la construcció del centre de menors? El centre de menors ja està licitat? Quan es va començar a construir?

De cortina de fum res. Les infraestructures s’estan fent respecte a necessitats i criteris objectius. Objectivament Camp del Túria és una comarca amb moltes necessitats en l’àmbit social.

-Quina és la vostra posició respecte al centre de menors, que pareix que ja és una realitat i que va negociar el PSPV amb Manolo Civera al capdavant mentre no estàveu a l’equip de Govern?

Açò ve de Conselleria en un disseny objectiu. Ho hem defensat en els plenaris, és un recurs social més.

-El centre de menors es pot dir que ja és una realitat?

Sí. S’ha de licitar ja el projecte

-Quines serien les garanties perquè es faça el Centre de Dia i la Residencia, i no es quede en una promesa 20 anys més?

Per suposat serà una realitat quan la Diputació incloga este projecte en el pressupost 2018, igual que es va fer en el centre de menors, que ja es pot dir és una realitat.

-Encara no eres regidora oficialment?

Hui dissabte entre en vigor, divendres es va fer decret i en el pròxim Ple es rubricarà.

-Penseu que haveu perdut molt de temps, i que es podria haver tractat d’altra manera el centre de menors i de dia si haguéreu estat a l’Equip de Govern?

El posicionament és el mateix. El que sí que hem trobat a faltar és informació fluida per part de l’Equip de Govern, crec que s’ha gestionat mal. Per descomptat, també lamentem la utilització tan populista que s’ha fet per part del PP contra el centre de menors, estigmatitzant a estes persones abans que estiguen ací.

-On va el centre de menors? Ja està el projecte fet? Pots avançar alguna cosa?

El projecte s’ha de licitar ara, però sí que està la ubicació i ben prompte vindrà la vicepresidenta per comprovar-ho tot i vore també on anirà la residència.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here