Les festes de Sant Vicent 2019, Sis segles d’una devoció; declarades esdeveniment singular

Estes festes commemoraran el 600 aniversari de la mort del sant valencià
Amb esta designació, les festes de Sant Vicent 2019 podran sol·licitar subvencions a altres administracions públiques

Les festes de Sant Vicent 2019 seran una celebració molt especial, perquè la Confraria de Sant Vicent Ferrer commemorarà el 600 aniversari de la mort del sant valencià. Davant esta commemoració, l‘Ajuntament de Llíria ha declarat les festes del 2019 com a esdeveniment singular, sota el lema «Sis segles d’una devoció». Va ser ahir, en la sessió ordinària del ple municipal d’ahir dijous 26 d’octubre.

Amb esta consideració, les festes de Sant Vicent del 2019 podran optar a subvencions d’altres administracions públiques per tal de commemorar esta celebració de la millor manera possible i amb el màxim reconeixement. I és que el plenari també va demanar ahir el suport a la Conselleria d’Educació i al Consell Valencià de Cultura.

La Confraria de Sant Vicent Ferrer està preparant la commemoració de «Sis segles de devoció» com una celebració bianual, que comence amb la fi de les festes del 2018 i concloga amb la fi de les festes de l’any 2019. Entre altres treballs, els responsables de la confraria treballen per declarar l’Ermita de Sant Vicent com a Seu Jubilar.

«Al mes de gener, volem convocar a tots els Clavaris i Majorals que han passat per les nostres festes, perquè volem involucrar a tot el món» explica Toni Castellano, president de la Confraria de Sant Vicent Ferrer. «No sols volem implicar als membres de la confraria, sinó també al poble de Llíria. Nosaltres tenim idees, però volem saber l’opinió de tots i que el poble ens propose idees també«.

De tota manera, la Confraria de Sant Vicent ha decidit no avançar massa la preparació de les festes de Sant Vicent del 2019, per tal de no restar-li valor a les festes del 2018, les terceres en què Vicente Castellano, MªFina Torrijo i els seus companys presidiran com a Clavaris i Majorals. La veritat és que el poble de Llíria té una gran estima per Sant Vicent i pel Parc Natural i l’Ermita.

Prova d’això és la seua proclamació com a Meravella Lliriana, aconseguida amb el màxim nombre de vots d’entre totes les candidates. Per tant, les festes de Sant Vicent del 2019 seran especials. Es commemorarà els 600 anys de la mort del Sant; se celebraran «Sis segles d’una devoció» i Llíria viurà un esdeveniment singular.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here