PSPV i Compromís-MoVe signen el «Pacte de Ca La Vila»

Després de dos anys de desavinences, este matí s’ha escenificat la confirmació del Pacte de Govern a l’ajuntament de Llíria entre PSPV i Compromís-Move amb la signatura del Pacte de Ca la Vila. Un Pacte que ha comptat amb el suport de les formacions a escala autonòmica amb la presència de Carlos Fernández Bielsa (PSPV) i Emili Mira (Compromís) qui seran, segons posa al document signat, els encarregats de fer el seguiment del compliment d’este Pacte.

El Pacte de Ca la Vila, com s’ha denominat a este acord de Govern formarà un equip de Govern de 14 regidors: set socialistes, cinc de Compromís-MoVe, a més del representant de Llíria Puede i de Ciudadanos que entraren fa uns mesos. Només el PP continuarà com oposició i l’ex regidora socialista, Isalbel Aigües com no-adscrita.

Segons ha dit l’alcalde, Manolo Civera «este és el resultat del diàleg i de la maduresa que ens ha donat este temps de legislatura que ha passat, i es traduirà en més mans treballant pel bé de Llíria«. Per la seua banda, Paco Garcia ha manifestat que es tracta d’un «Pacte per les pròximes generacions i no per les pròximes eleccions».

Els objectius, pel que queda de legislatura, s’han vist plasmades per escrit a l’acord: Realització de la nova seu dels jutjats de Llíria a la ST-1, al costat de l’estació. Realització del centre de dia per persones majos i amb diversitat funcional, així com una escoleta municipal infantil. Gestió del programa ARRU i Ca Porcar. També la construcció de l’IES Camp del Túria i de la seu del Reten de la Policia Local, així com la millora de les Urbanitzacions i Pla director de sanetjament.

El nou organigrama de les àrees de gestió quedaria de la següent manera: 1.Consuelo Morató continua en Ordenació i Gestió urbanística.

2.Cultura, Turisme, Comerç i Patrimoni passaria a mans de Paco Garcia. Dins esta gran àrea, Empar Llacer portaria la promoció cultural i participació, i Elena Jimenez el cicle integral de l’aigua.

3.Ferran Pina seria un dels que més competències perdria, quedant-se en la part de comunicació així com pressupost i hisenda local. Dins esta àrea, Juanjo Alcalde es dedicaria a recursos humans.

4.Igualtat i polítiques inclusives estaria repartida entre Vallivana Murgui i Mari Cruz Garcia de Compromís-MoVe.

5.Francesc Fombuena, continuaria encarregat d’obres i serveis, i el nou regidor després de la marxa de Patricia Cabanes, Manuel Llavata, es dedicaria a Agricultura.

6.La sexta àrea de Ciutadania, estaria encapçalada per l’alcalde Manolo Civera, mentre Pedro Vicente continua en esport i festes, i Carmen Feltrer en educació.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here