Compromís-Move defensa l’entrada de Llíria en la reivindicació per un Finançament i Tractes Just

El grup municipal presenta una moció per al debat en el plenari del pròxim dijous

El grup Compromís-Move proposarà l’adhesió de Llíria a la reivindicació d’un Finançament i Tractes Just, que es defensarà el pròxim 18 de novembre. Esta proposta es formalitzarà en el plenari del pròxim dijous, quan el grup d’esquerres presente una moció al respecte.

La Comunitat Valenciana és la comunitat autònoma que menys recursos per habitant rep del Govern Central. En concret, els valencians rebrem 237 euros menys que la mitjana de la resta de ciutadans de l’Estat i 839 euros per habitant menys que els habitants de la comunitat millor finançada. Segons Compromís-Move, “si se suma infrafinançament i infrainversió, la discriminació aconseguirà 1.600 milions d’euros, sols comparant-los amb la mitjana”.

“Els valencians i valencianes no volem ser més que ningú, però tampoc menys” assegura Paco García, portaveu de la formació. “Per això reivindiquem el que és just i ens pertoca. Som l’autonomia que menys recursos per habitant rep; l’única que, tot i ser pobra, aporta al conjunt de l’Estat. El resultat és insuportable per a la ciutadania valenciana”.

Per això, des del Grup Municipal Compromís-MoVe ha proposat al ple de Llíria sumar-se a la reivindicació per exigir una reforma immediata del sistema de finançament i repartiment de les inversions que establisca un nou model amb recursos suficients i repartits equitativament entre totes les autonomies, que “possibilite als valencians i a les valencianes tenir uns serveis públics fonamentals dignes i exercir les nostres competències pròpies”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here