El Clarin i ‘400’ conquisten al públic en el segon concert A Tres Bandes

Santa Cecília de Cullera l’Harmònica de Bunyol també realitzaren dos grans concerts en este cicle de concert del G6 musical valencià

Llíria, Bunyol i Cullera – els tres referents musicals bandístics valencians – es van unir ahir en el segon concert A Tres Bandes, organitzat per la Federació de Bandes Bunyol, Cullera, Llíria. La nostra localitat va ser testimoni de l’excel·lència musical de la música de banda valenciana, en un excel·lent i extraordinari concert que es va celebrar anit al Teatre de la Banda Primitiva de Llíria.

Este segon concert A Tres Bandes, va unir en un mateix escenari al Centre Instructiu Musical l’Harmònica de Bunyol, a la Societat Instructiva Musical Santa Cecília de Cullera i a l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria, el Clarin. Les tres agrupacions es van deixar la pell sobre l’escenari per oferir un concert extraordinari, que va demostrar que estes tres localitats seguixen sent l’elit de la música de banda valenciana.

L’acte va començar amb una cercavila de les tres agrupacions, des de Ca la Vila fins al centre social de la Banda Primitiva de Llíria. Després, amb un cert retard, es va donar inici al concert. La primera a ocupar l’escenari va ser l’Harmònica de Bunyol, coneguda popularment per El Litro. L’agrupació, amb més de 120 músics, va oferir un bon concert, però que es va quedar falta d’intensitat en alguns moments.

Intensitat és el que va oferir Santa Cecília de Cullera, amb un concert de temàtica 100% gallega. L’agrupació va deslumbrar amb Marea Negra, del compositor Antón Alcalde; una obra molt festivalera, amb llargs passatges de forts continus (alguns una mica desafinats), però molt cridaners per al públic.

Per tancar el concert, va actuar el Clarin. L’amfitriona jugava a casa i els músics ho van demostrar a l’escenari, amb un excel·lent concert. Javi Enguídanos i els seus músics van interpretar el pasdoble Als nascuts i nascudes en 1952 del compositor Pep Alamà i, a continuació, van conquistar al públic amb 400 d’Andrés Valero-Castells; obra obligada del Certamen de Bandes Vila d’Altea.

La interpretació de 400 va oferir tot un cúmul de sensacions i espectres musicals, que el Clarin va saber diferenciar i destacar. Els passatges de l’obra de Valero van oferir un viatge, des de la delicadesa absoluta del moviment inicial; a l’èxtasi final, amb tota la banda cantant sobre l’escenari el mític tema Lithium de Nirvana. La Primitiva interpretava per tercera volta esta obra – va estrenar-la el passat 9 de setembre i la va interpretar al Festival de Bandes – i, a pesar que no va ser perfecta, va oferir la millor interpretació de 400, fins al moment.

Al voltant de la una i mitja de la matinada, es posava el punt final al segon concert A tres Bandes. Este cicle continuarà ja el pròxim any, amb dos concerts més i es tancarà el 2019. Una oportunitat única per gaudir juntes de les millors sis bandes de València, sinònim de l’excel·lència musical de les terres valencianes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here