Cèsar i Dani, quan l’Insomni es transforma en el llibre de tots

 

Cesar és un programador amb debilitat per l’escriptura, Dani dissenyador. Un viu a La Pobla i té insomni, l’altre a Olocau i s’expressa millor amb imatges. Llíria ha estat el punt de trobada per parlar amb Cèsar Martí i Dani Olmo, del seu segon projecte creatiu, Insomni, un llibre amb il·lustracions que busca mecenes a través del micromecenatge del Verkami.

En les llargues nits d’insomni allà pel 2009 Cèsar va començar a escriure relats. Després vingué el blog, i el primer llibre amb el seu amic i soci, Dani, dissenyador gràfic, i il·lustrador de llibres entre d’altres el del còmic de cançons de Raimon. Tots dos són uns entusiastes de la cultura que es fa a la terreta, «l’oferta cultural és molt ampla, amb les noves tecnologies molta gent està fent coses interessants» comenta Dani. «De fet, el pròleg del llibre l’ha escrit altre gran de la cultura valenciana, Andreu Valor, que es va voler implicar en el projecte» afegix orgullós Cèsar.

Ells dos ja es coneixen de fa molt, i tenen distribuïdes les respostes. «És que esta ell l’explica millor» diu Dani, mentre Cèsar agafa aire per explicar com va nàixer este projecte creatiu. I ens conta que treballen junts, que son programador informàtic, i dissenyador gràfic, que amb això es guanyen la vida. Que a més, els apassiona escriure relats, poesies, o dibuixar còmic a Dani. Que el primer llibre que feren va ser tècnic, «Introducció als esports de muntanya», que va tindre molt d’èxit, que la segona edició l’ha publicada una editorial. I que això els ha donat força per llançar este nou projecte, Insomni, amb 45 relats, poesies i texts que Cèsar escriu en el mòbil. «Sí, som una generació pont entre la fascinació pel paper i el món digital». «El paper té caché» somriu Dani.

«La gent és part del projecte»

Per això, han decidit autoeditar este llibre amb Verkami, «és una nova forma de creació i col·laboració. És un projecte humil, petit, i podem fer el que vulguem creativament. Som més lliures».

«En este món tan capitalista, pensem que són importants projectes cooperatius. La gent col·labora no només econòmicament, la gent se sent part del projecte» comenta Cèsar. Ja hi ha més de 50 mecenes que participen «és d’agrair que confien en tu, sense vore el projecte acabat. Hi ha des d’adolescents, fins a homes de 70 anys que ja han participat» afegeix Dani.

Ells ja han creat la seua part artística, un llibre amb il·lustracions de 230 pàgines. «No tenen relació entre ells. El fil conductor de tots ells són 45 nits d’insomni«. Ara li queden dues setmanes al Verkami per arreplegar 3000 euros i saber si este projecte cooperatiu es converteix en una realitat a principi d’any.

Si vols col.laborar este és l’enllaç per vore què fan:  vkm.is/insomni

 

 

Què faries tu una nit d’insomni?

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here