Fina Pérez: Pacte Valencià contra la violència de gènere

Foto: Guillermo González

FINA PÉREZ: PACTE VALENCIÀ CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE I MASCLISTA,

UN PACTE NECESSARI.

 

Dilluns passat 18 de setembre, la lluita contra la violència masclista va aconseguir la unanimitat dels partits polítics valencians, posats d’acord en el primer gran pacte de la legislatura valenciana, el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista que s’ha impulsat des del Consell arreplegant les propostes de Les Corts. Però no només van ser els partits polítics els que van arribar a un acord, al costat d’ells, institucions educatives, judicials i policials, mitjans de comunicació, associacions cíviques, socials i econòmiques, també el van ratificar.

A més, el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, és un document que suposa el primer acord nacional en aquesta matèria assolit per consens, ja que el Pacto de Estado contra la Violencia Machista, es va aprovar amb l’abstenció d’Unidos Podemos al Congrés dels Diputats.

El pla s’articula a través de 293 mesures concretes, englobades en cinc grans eixos estratègics amb 21 objectius específics, tot això amb la finalitat de transformar la societat i eradicar les violències contra les dones aconseguint que el maltractament deixe de ser considerat com un problema domèstic i s’afronte com un conflicte públic i social, així com acabar amb qualsevol tipus de discriminació, visibilitzant que cada vegada que una dona és agredida, maltractada o intimidada, tots som agredits, maltractats i intimidats, garantint una societat segura i lliure, coordinant el treball en xarxa per a l’atenció a les dones víctimes de violència de gènere i masclista i als seus fills i filles i garantir la dotació pressupostària estable per poder desenvolupar i implementar els objectius i, així, passar de les paraules als fets.  

No obstant això, la intenció del Pacte va més enllà i, un cop aconseguit el suport de partits polítics, entitats i col·lectius, el que es pretén és la implicació individual i, per això, s’ha posat en marxa la campanya, #sumatalpacte, perquè totes les persones que vullguen, signen el seu propi pacte, el seu propi compromís. Així que, cadascuna de nosaltres, cadascun de nosaltres, pot signar el seu compromís personal i marcar les accions que ens comprometem a aplicar en la nostra vida diària, que poden anar des d’ajudar a difondre el pacte, a realitzar o donar suport a accions contra el masclisme, fomentar la igualtat en les nostres relacions diàries, ajudar les víctimes de la violència contra les dones, consumir de forma coherent amb la igualtat i transmetre els valors igualitaris als fills i filles.

Les dones assassinades, les i els menors assassinats, les dones, filles i fills que, de forma anònima, sofrixen qualsevol tipus de violència, mereixen el nostre compromís i la nostra acció per això cal sumar-se al pacte, la qual cosa es pot fer en https://www.sumatalpacte.com/

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here