Isabel Aigües abandona el grup municipal i es dóna de baixa del PSPV per sentir-se “exclosa”

La regidora Isabel Aigües va presentar la sol·licitud de passar a formar part del grup de no-adscrits
Ferran Pina, portaveu del PSPV, assegura que “no és una sorpresa, però sí el moment i la manera en què es va anunciar”

La regidora Isabel Aigües no format part del grup municipal socialista de l’Ajuntament de Llíria. Ahir, a les nou del matí, va presentar la seua sol·licitud de passar a formar part del grup de no-adscrits, en el registre municipal. Després de presentar este escrit, la regidora va desplaçar-se a Blanqueries per presentar la seua baixa com a militant del PSPV.

La decisió la va anunciar per “sorpresa” el dia anterior, durant el torn de preces i preguntes  del plenari del mes de setembre. Va ser durant una sèrie de preguntes entre Isabel Aigües i Reme Mazzolari, portaveu del PP, sobre una assumptes de l’àrea de patrimoni municipal, que fins a hui gestionava Aigües.

(a partir de 4:13:30)

La raó principal que esgrimeix Aigües és que s’han sentit exclosa, per part de l’Equip de Govern. “No forme part de cap comissió, sense cap tipus d’explicació. Interprete que no volen la meua ajuda” assegura la regidora. Este fet es produeix amb el canvi del vot de les comissions – de ponderat al sistema proporcional – amb què els representants del PSPV són quatre per comissió.

Tanmateix, la relació entre Isabel Aigües i l’Equip de Govern no ha sigut mai fluida, amb problemes des de l’inici de la legislatura. “Tot es va acumulant, però és públic i notori els problemes existents. Jo sols he intentat fer la meua tasca el millor possible”.

Des del PSPV no es mostren sorpresos. “El que sí que ens sorprèn és el moment i la manera de fer l’anunci, en una espècie de diàleg amb Reme Mazzolari” explica Ferran Pina, portaveu del PSPV. “De tota manera, la seua actitud sempre ha sigut més de restar que de sumar i hi havia obert un expedient disciplinari a Blanqueries per tramitar la seua expulsió. No podíem comptar amb ella”.

A partir d’ara, Isabel Aigües formarà part del grup de no-adscrits, una situació que li donarà llibertat de vot. “El meu compromís amb Blanqueries era mantenir la disciplina de vot, una cosa que he fet fins a l’últim moment” explica Aigües. D’aquesta manera, el PSPV podrà comptar amb set regidors per emetre el seu vot al plenari. “En realitat, numèricament, esta situació no canvia la relació de forces” afirma Pina, “perquè el PP i Compromís-Move seguixen sumant 11 regidors. Nosaltres continuarem amb la nostra tasca de buscar el consens i el diàleg i si no acceptar la democràcia”.

Isabel pensa seguir amb el seu treball de regidora, “perquè segueix tenint la il·lusió i el compromís de treballar per Llíria”. I en el 2019? “Ja vorem. Jo valore l’experiència política, però la meua idea no és fer carrera en la política”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here