Hi ha coses que no escolte, puc estar perdent audició?

L’audiòloga Anna Cervera del Centre Auditiu Audiolife Llíria ens explica com detectar la pèrdua auditiva

pèrdua auditivaL’edat no perdona, és llei de vida. I, a poc a poc, alguns dels nostres sentits es poden anar ressentint. Un d’ells és l’oïda – l’audició – amb la pèrdua auditiva que, en moltes ocasions “és difícil de detectar” explica l’audiòloga Anna Cervera, qui ens dóna unes claus per detectar este problema.

Quines serien les situacions que ens indiquen que podem patir una pèrdua auditiva? “La més difícil de detectar és tenir dificultats per escoltar una conversa en un ambient amb molt de soroll” explica l’audiòloga d’Audiolife Llíria. I és que esta dificultat pot semblar normal per culpa del context però, en realitat, no ho és.

Altres de les maneres de detectar la pèrdua auditiva són escoltar música o la televisió en un volum massa elevat per a la resta de la família, demanar que repetisquen les coses de manera repetida o contestar de manera inconnexa a una conversació determinada. Tanmateix, hi ha altres factors menys comuns entre la població. “Hi ha volta que els indicatius no són tan coneguts. Escoltar millor el telèfon per un oït o altre és també un símptoma de pèrdua auditiva. A més, si detectem que una persona del nostre entorn s’aïlla més del normal, també és un senyal d’alerta”.

Una volta detectada esta possible pèrdua auditiva cal comprovar si realment ho és. “Pot ser un tap de cera o si hi ha mucositat o si l’oïda no ventila bé. No escoltar bé no significa tindre pèrdua auditiva”.

En el centre auditiu Audiolife de Llíria tracten el problema amb una revisió o audiometria, bé en el seu local o a domicili i sense cap tipus de compromís. “L’audiometria ens ajuda a saber quin és el nivell de dany que existeix i si és possible aplicar una teràpia o no”. Segons explica Anna Cervera, no sempre es pot aplicar una teràpia per combatre el problema de la pèrdua auditiva. “Si el nervi auditiu està molt perjudicat, no és recomanable fer l’adaptació. No hi ha solucions per a tots els danys. Cal ser realistes sempre amb l’adaptació. Nosaltres sempre oferim tractaments de prova per veure si l’usuari obté els beneficis que necessita o el resultat esperat”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here