Kevin Sáez, campió del concurs de retalladors de Vinaròs

L’edetà Kevin Sáez suma este títol al de campió d’Espanya sub23, aconseguit el passat mes de març a Castelló

Kevin SáezKevin Sáez és un jove de Llíria, aficionat al món taurí. Té 19 anys, però des de fa anys, és membre de la Penya Bous al Carrer, una de les més nombroses del municipi. Des de menut, ha anat a places i pobles amb el seu avi, especialment en la Setmana Taurina de Llíria; fins que ha tingut l’edat suficient per participar en els festejos. Però enguany la seua afició, ha donat una passa més, amb la participació en diferents concursos de retalladors, com el Concurs Maestros de la Calles de Vinaròs del passat dissabte, en què es va proclamar campió.

“Este és el primer any que participe en estos concursos. Fins ara, feia els retalls únicament en el carrer” explica Kevin Sáez. Tanmateix, està recollint la recompensa: “En març, quedí segon en La Promesa de Oro en la plaça de Bous de València. Era la primera volta que em cridaven per competir. Després, em proclamí campió d’Espanya sub23 en Castelló”.

Dissabte va aconseguir una nova gesta a Vinaròs. Kevin Sáez va competir en dues rondes. Una primera ronda amb quatre equips, formats per tres integrants cadascun. D’allí, el millor de cada grup, en opinió del jurat, es classificava per a la final. “Cada grup competia amb una vaca de corro diferent de la ramaderia Alba Atenea. Tots els participants ens coneixíem de trobar-se en els diferents pobles, concursos…”

Ell va ser el millor del seu grup i es va classificar per a la final en què es va enfrontar a Venceslao Ferrá, Ferrán Dellá i Javi Edo. “En la final férem tres rondes, encara que hagueren de canviar la vaca després de la primera. Tenia un problema en les potes de darrere i feia coses rares” explica Kevin. Finalment, després de les tres rondes, el jurat va proclamar a Kevin Sáez, campió del Concurs de Retalladors Maestros de la Calle de Vinaròs.

Com s’afronta una competició com aquesta? “No cal cap tipus de preparació física específica, sinó simplement fer les coses bé i cabeza fría. Cal estar àgil i saber reaccionar i això s’aprèn en el carrer, posant-se davant del bou”.

Això és el que Kevin quasi cada setmana. “És una afició. El món taurí es porta dins”. I ara, a més, segueix competint. “Este dissabte tinc un concurs i la setmana pròxima altres quatre o cinc”.

Noves oportunitat per seguir sumant triomfs. De moment, el títol de campió d’Espanya sub23 ja és seu, igual que el títol de campió del Concurs de Retalladors Maestros de la Calle de Vinaròs.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here