El Teatret de Sant Francesc viatja a Terol per representar Melocotón en Almíbar

Els integrants del Teatret de Sant Francesc, dirigits per Paco Ibañez, representen Melocotón en Almíbar en Allepuz

Melocotón en AlmíbarQuè tenen en comú una banda de lladres aficionats i una monja… innocent? Esta és la premissa amb què parteix Melocotón en Almíbar, l’obra teatral de Miguel Mihura que El Teatret de Sant Francesc estrena demà, en la localitat terolenca d’Allepuz.

«Estrenem esta obra en les festes de la localitat d’Allepuz» explica el director Paco Ibañez. «Nosaltres estàvem preparant este projecte i va sorgir la possibilitat d’anar allí i fer una contracta. Dissabte serà l’estrena. Estem tots nerviosos, però hem treballat molt».

I és que des de finals del mes de gener, set actors amateurs han treballat de valent, dirigits per Paco, en la preparació d’esta obra de quasi dues hores de durada. Els assajos s’han anat intensificant en les últimes setmanes, en què han tingut tres assajos per setmana. I, especialment, esta setmana en què han realitzat quatre assajos generals de l’obra.

«Han treballat molt dur tots. Cal tindre en compte que no són actors professionals, sinó que estan ací perquè els agrada el teatre». A poc a poc, els set han anat endinsant-se en la pell deels seus personatges. Miguel, Adrián, Pepa, Silvia i Manuel formen la banda d’atracadors aficionats; Carmen, com a recanvi d’última hora substituint a Concha, es posa en la pell de Doña Pilar; i Natalia és la monja, sobre qui recau gran part del pes de l’obra.

«Quan decideixes representar una determinada obra, has de pensar qui pot fer millor cada personatge. És un treball molt difícil perquè mai saps com resultarà i sempre et sap mal deixar a gent fora del reparto» comenta Paco. «Nosaltres veníem de representar El Emmanuel, en què érem més de 60 actors i ací soles ixen set. Com fas una selecció? És molt complicat». De tota manera, Paco ja té un altre gran projecte entre mans encara que, de moment, no vol donar detalls.

Melocotón en almíbar és una obra en dos actes i un pròleg, amb dues hores de durada, que conta la història d’un grup d’atracadors aficionats, que realitzen un robatori en la ciutat de Burgos i que han de retardar la seua partida a Espanya, per la infermetat d’un dels atracadors. Resultats del destí, provoquen que el malalt estiga sota la supervisió mèdica d’una monja molt curiosa.

«Els atracadors són aficionats i quan el Nene cau malalt, la casera del pis els busca una monja perquè el cuide. El problema és que esta monja a base depreguntar i deduir, va descobrint el fil de la història. Encara que mai se sap si realment relaciona tot bé o ho endevina per casualitat».

L’expedició del Teatre de Sant Francesc eixirà cap Allepuz demà de matí. A la vesprada, arribarà el gran moment, en què representen Melocotón en Almíbar; però, després, encara quedarà molt de treball. I és que Paco Ibañez – qui va té un moment de descans – ja pensa a presentar l’obra al concurs de teatre de Requena, que se celebra en el mes de gener. I també obri la porta a possibles intercanvis amb altres grups de teatre amateur.

I en Llíria, què? «Representarem Melocotón en Almíbar en la Fira i Festes de Sant Miquel 2017″ explica Paco Ibañez. «Així que tots els llirians podran disfrutar amb la nostra actuació». Concretament, serà el pròxim 21 de setembre, a les 22.00 hores, quan Melocotón en almíbar es represente en Llíria, en el Teatre de la Banda Primitiva.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here