El Clarin participarà en el Certamen d’Altea 2017 enfront de Benicarló i una banda gallega

El Clarin participa en el Certamen d’Altea 2017 amb la vista en el Certamen Internacional de Bandes de València en el 2019, any del bicentenari de la societat
Enguídanos: «El Clarin va a Altea a per totes. L’objectiu és la victòria»

És oficial. La Banda Primitiva de Llíria, el Clarin, participarà en el Certamen d’Altea 2017, que se celebrarà el pròxim 2 de desembre. L’organització del Certamen Internacional de Bandes Vola d’Altea ha donat hui a conèixer les bandes seleccionades per a l’edició del 2017. El Clarin s’enfrontarà a l’Associació Musical Ciutat de Benicarló i a la Unión Musical Valladares de Vigo.

La selecció confirma la participació del Clarin en el Certamen d’Altea 2017, després que la societat donarà a conèixer, a finals del mes de desembre del 2016, el seu desig de participar en esta important cita musical. Encara que la decisió ja estava pressa molts mesos abans. «Quan entre com a president de la societat» explica Paco Aigües, «li vaig transmetre al nostre director, Javier Enguídanos, la intenció de la Junta Directiva en participar en el Certamen de València del 2019, any en què la societat celebrarà el seu bicentenari. La idea de participar en Altea va ser d’ell».

«Després de les primeres converses amb Paco» explica Javier Enguídanos, director del Clarin «vaig pensar que hi havia generacions de músics que per la seua joventut, no havien participat en un certamen. Per tant, pensí que participar en Altea, que és el segon certamen més important de València, era un bon entrenament, una manera de crear rodatge, d’anar més preparats a la cita del 2019″. I és que la Banda Primitiva de Llíria no ha participat en cap certamen musical, des de la seua victòria en el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València en l’any 2011, quan el concurs complia 125 anys d’història.

Tanmateix, el director, els músics i tota la societat tenen clar que no van a Altea sols com a entrenament. «Anem a per totes a Altea» comenta Javi. «La Banda Primitiva no pot anar a Altea a vore què passa. Estem treballant i participarem amb la convicció d’anar a aconseguir la victòria».

De fet, els assajos per al Certamen d’Altea 2017 ja han començat. Des del mes d’abril, els músics tenen al faristol la partitura de l’obra lliure, elegida pel director Javier Enguídanos. Es tracta de l’obra Dark Wine Sea, del compositor americà John Mackey.

«Sempre que he participat en un certamen com a director he apostat molt fort per l’obra lliure» relata el director de la Primitiva. «Esta obra és una obra competitiva, que suposa un repte tècnic i d’execució molt important. Quan penses en l’elecció de l’obra has d’impressionar al jurat per la seua complexitat i dificultat i, al mateix temps, demostrar qui és el Clarin«.

L’elecció de l’obra va comptar amb el suport de la Junta Directiva, quan Javier Enguídanos va prendre la decisió l’agost del 2016. Una decisió que la direcció de la societat va secundar. «Javi va ser qui va fer l’elecció de l’obra. Ell sí que ens va demanar que l’obra del Certamen de València 2019 siga d’encàrrec i ja estem treballant per aconseguir-ho» explica Aigües.

Des d’agost, el director del Clarin ja està treballant en l’obra lliure amb què la societat competirà en el Certamen d’Altea 2017. «Este tipus d’obres tenen una complexitat tan gran que, abans de posar-la en el faristol, duus moltes hores treballant amb elles, com a director. Són obres amb tres mil milions de detalls que el director ha de conèixer per estar segur i traure-li tot el partit possible».

Per això, la seua decisió no va canviar quan va tenir notícies que l’Harmònica de Bunyol la interpretaria en el Certamen d’Altea 2016. I menys quan, fa poques setmanes, s’ha conegut que la banda de Picassent també la interpretarà en la secció d’honor del Certamen de València d’enguany. «És una obra que està en la programació d’algunes de les millors bandes del món. Jo vaig fer l’elecció i, després del treball, sols puc que anar a per totes amb ella. No puc esperar a vore què faig, depenent de les eleccions de la resta de bandes que competeixen en València o Altea».

L’altra obra que haurà d’interpretar com a obra obligada és una obra d’estrena del compositor valencià Andrés Valero-Castells, que té una forta vinculació amb la societat. Una obra que commemora el 400 aniversari de la carta de poblament de la Vila d’Altea. «Quan coneguérem que Andrés era el compositor de l’obra obligada» conta Paco Aigües «ens va semblar que no hi havia millor elecció. Valero és un compositor rellevant que, de segur, ha creat una obra a l’altura de la commemoració de la Vila d’Altea».

Amb la confirmació que l’organització del Certamen d’Altea 2017 ha fet hui, la Banda Primitiva de Llíria enceta un treball de més de mig any amb un únic objectiu: la victòria. Per davant queden sis mesos de molt de treball. «Ara sols ens queda treballar, treballar i treballar» conta Javier Enguídanos. «La Banda Primitiva pot amb esta obra i molt més».

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here