Els Festers de la Puríssima proposen ‘Una vesprada de cine’ per al dissabte 8 de juliol

Les bandes sonores centren l’espectacle Una vesprada de cine, que els festers de la Puríssima preparen des de fa tres mesos

És divendres. Al voltant de les set i mitja de la vesprada, el motor del cotxe es posa en marxa. La ràdio s’encén i les primeres notes de City of Stars comencen a sonar. La cançó principal de la banda sonora de La La Land acompanya el viatge cap a esta vesprada musical, en què La Veu de Llíria descobrirà els secrets d’Una vesprada de cine, l’espectacle que els Festers de la Puríssima estrenen el pròxim 8 de juliol, a les 19.30 hores, en el Teatre de la Banda Primitiva.

Arribem al pati de Sant Francesc, parem el motor. La ràdio es tanca, però seguim escoltant música. De fons, sona Fama. La vesprada va de bandes sonores. Baixem del cotxe i seguim el so de la música, fins a la Guarderia, que està oberta de bat a bat. La calor es nota i els festers tenen obert perquè córrega l’aire. A la porta, unes quantes festeres estan venent els tiquets per al 1r sopar de majoralies de la Puríssima. Just darrere, un altre grup està assajant al ritme de Fama, coreografiats per Silvia. Lorena i Lara ens estan esperant, per contar-nos alguns detalls sobre l’espectacle del pròxim dissabte. Elles dos i Silvia són les que s’han encarregat de preparar Una vesprada de cine.

Una vesprada de cine«És un esforç molt gran» ens comenten. «Després de tres mesos, estrenem Una vesprada de cine i estem molt il·lusionats». I és que la preparació va començar el passat mes de març. «Encara que havíem tingut algunes idees abans, fon en març quan començàrem a elegir les músiques i preparar les coreografies».

Des dels inicis, els festers de la Puríssima tenien clar que l’espectacle es basaria en el món del cinema, però la idea definitiva a tardar a arribar. «Al principi, volíem centrar-se, únicament en les bandes sonores de Disney, però després pensàrem que anava dirigit a un públic menys ampli i canviàrem per les bandes sonores».

Una temàtica que permet combinar cançons de Disney amb bandes sonores per a altres públics, com deixen entreveure en el cartell amb Fama, La La Land, La Bella y la Bestia, Grease o la Llegenda del Zorro. «L’espectacle combina bandes sonores antigues, actuals, algunes més conegudes, altres menys i amb estils molt diferents; com el vals, el tango, la música dance…».

A diferència de Ràdio Raval, que van preparar per al sopar de la Puríssima 2016, l’espectacle de dissabte planteja un repte major, perquè es tracta de coreografies més elaborades. «És un espectacle diferent i, a més, el vestuari està molt treballat. L’escenari del Clarin és una altra cosa, són paraules majors» explica Lorena.

Un repte a què s’han hagut d’enfrontar tots els festers i festeres, que estan assajant sense descans. I és que, des de fa tres setmanes, tenen assajos tots els dies de la setmana. «Pràcticament tots participen en Una vesprada de cine. Alguns que no ballen, perquè no poden acudir a assajar, s’encarregaran de la música» comenta Lara. «Al final, és un projecte en què participen tots. Encara que alguns, al principi, eren més reticents a ballar, al final s’estan enganxant» explica Lorena.

Els festers de la Puríssima no són els únics que actuaran sobre l’escenari del Clarín. Com l’any passat, quan la Clavaria i Majoralia 2015-2016 va estrenar el musical Història d’una festa; participen els angelets i frarets 2017 i els xiquets i xiquetes que han fet enguany la Primera Comunió en la parròquia de Sant Francesc.

«Sols esperem que la gent que vinga a vore‘ns es queden impressionats, que passen una vesprada de cine, mai millor dit, i que els agrade molt». Amb este desig final, acabem esta xicoteta conversa. En la Guarderia continuen els assajos. La banda sonora ens acompanya mentre ens allunyem del pati i és que la música continua sonant.

Ja ho saps: vols passar una vesprada de cine al ritme de les bandes sonores de tots els temps? Si és així, no t’has de perdre Una vesprada de cine, l’espectacle que els Festers de la Puríssima estrenen el pròxim dissabte 8 de juliol, a partir de les 19.30 hores.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here