El Congrés dóna la primera passa la protecció de les Termes Romanes de Mura

El Congrés dels Diputats podria aprovar la protecció de les Termes Romanes de Mura. I és que, ahir, la Comissió de Cultura del Congrés va aprovar una proposició no de llei per instar al Govern a prendre mesures per a garantir la protecció, conservació i promoció del Santuari Oracular i les Termes Romanes de Mura.

Esta proposició no de llei ha estat presentada pel congressista Vicente Pérez del PP i veí de Benissanó. I arriba després de la sol·licitud corresponent de l’Ajuntament de Llíria, supeditada al 1.5% de l’Iva Cultural. La proposta, a més, inclou una demanda a l’Executiu per què col·labore mitjançant l’assessorament tècnic, en aquelles actuacions que afecten la conservació o restauració dels béns del conjunt arqueològic de les Termes Romanes de Llíria.

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha valorat «molt positivament este acord» perquè suposa un gran pas per a la recuperació d’una de les «joieis» del patrimoni històrico-artístic de la ciutat de Llíria. «És fruit de les gestions realitzades pel Govern local, que es van iniciar al setembre del 2015 amb la presentació d’una PNL en les Corts Generals per part del Grup Socialista i van continuar al febrer d’enguany amb les reunions mantingudes amb el director del Museo Arqueológico Nacional de Madrid i el director general de Belles Arts i Patrimoni Cultural del Ministeri de Cultura».

La proposta de protecció de les Termes Romanes de Mura inclou, a més, un emplaçament al Govern per commemorar el centenari del descobriment del mosaic Els dotze treballs d’Hèrcules, que se celebra este 2017.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here