La ‘Merenguina’, candidata a Bé d’Interés Turístic

merenguina-3

La Merenguina de Llíria, que es celebra dintre de les festes en honor a la Puríssima, serà una de les possibles candidates a Bé d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana. I és que el plenari debatrà demà una moció – presentada pel grup Compromís-Move – per instar a la Generalitat Valenciana, seguint els procediments establerts, a declarar la Merenguina de Llíria com a Bé d’Interés Turístic. De fet, si el reconeixement arribar, es tractaria de la primera festa de Llíria en rebre esta distinció.

«La nostra formació considera que més de dues dècades de celebracions avalen esta candidatura» confessa Paco García. Així que el següent pas va tenir lloc dijous passat, quan van mantenir una reunió amb els representants de la Junta de la Cort de Maria de Llíria. «No podíem imaginar la proposta que ens farien» ens comenta Ernesto Civera, president de l’Arxiconfraria de la Cort de Maria de Llíria. «És una iniciativa molt positiva. Sempre he pensat que es podria fer alguna cosa perquè esta tradició tinguera un reconeixement, però mai hem donat el pas».

Civera considera que este fet pot tornar a «catapultar» esta celebració«Espere que tinga una repercussió dintre de la Comunitat Valenciana». I és que, fa uns anys, la Merenguina va entrar dintre de la campanya d’experiències Molabox, promoguda per l’Agència Valenciana de Turisme i Amstel. «Va ser una experiència molt positiva, perquè persones d’altres llocs van conéixer la nostra festa. Tots els que van vindre, han repetit en anys posteriors».

merenguina-dilluns-24

Si el plenari aprova esta sol·licitud, arrancarà el procés per declarar la Merenguina com a Bé d’Interés Turístics de la Comunitat Valenciana. Per davant hi haurà entre sis mesos i un any fins que arribara la resolució definitiva. «Segurament per a les festes del pròxim any ja tindrem notícies al respecte. En cas d’aprovar-se, preparem un acte amb totes les Clavaries i Majoralies que l’han celebrat des de fa 22 anys».

I és que per al president de l’Arxiconfraria el reconeixement és de tots perquè «s’ha celebrat ininterrompudament des de fa més de 20 anys i eixa ha sigut una decisió de cada grup de clavaris i majorals». Va ser el 1995 quan un grup de majorals, encapçalat pels Clavaris Miguel Ángel Bayarri i Reme Vicente, van iniciar esta tradició que està plenament arrelada. «Aconseguir este reconeixement seria una alegria per a tots; per als que van crear la Merenguina, però també per a totes les Clavaries i Majoralies que han vingut darrer, perquè tots ells han decidit continuar-la» assegura satisfet Ernesto Civera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here