El PP i Compromís-Move aproven la modificació del pressupost del 2016 del PSPV

DSC_0119

Els 2.518.949,42 d’euros del remanent del 2015 tenen destí. I és que el plenari va aprovar el dictamen de modificació del crèdit extraordinari, durant la sessió del mes de juny celebrada ahir. Esta decisió reparteix estos dos milions i mig d’euros entre les diferents partides del pressupost del 2016, aprovat a finals del mes de març, i entre altres de nova creació. La proposta inicial del PSPV, analitzada per La Veu de Llíria, es va modificar en 623.800 euros; gràcies a l’acord aconseguit entre el PP i Compromís-Move, que van presentar dues esmenes parcials completament idèntiques.

L’acord entre els dos principals partits de l’oposició va crear moments de gran tensió entre el PSPV, el PP i Compromís-Move. Les recriminacions entre ells i les reiteracions dels argumentaris de cada formació van fer que el debat sobre l’esmena s’allargara durant quasi dues hores. El PSPV va alertar de la coincidència entre les esmenes del PP i Compromís-Move, assegurant que acataran la decisió del joc democràtic, però “6 més 5, les matemàtiques no fallen”. L’oposició va acusar a l’Equip de Govern de falta de transparència i diàleg. Mazzolari va marcar que la falta de transparència i gestió s’intenta “tapar amb crispació” i Garcia instà als socialistes a incorporar al seu diccionari les paraules “diàleg, consens i participació”.

Un dels temes principals del debat va ser el polígon de Carrases. Dilluns, els 21 regidors de l’Ajuntament de Llíria van mantenir una reunió amb Iberdrola i Power Electronics; dos dels principals agents implicats en la posada en marxa d’este polígon. Després de la reunió, els grups de l’oposició va modificar les esmenes parcials als remanents ja presentades, per donar cabuda a la inversió necessària a Carrases.

Esta mesura va ser criticada pel PSPV, que va posar l’accent en el canvi de postura dels grups de l’oposició respecte a Carrases. Ferran Pina es va mostrar satisfet perquè esta actuació obri la porta a “l’ocupació estable i de llarg durada al nostre municipi”. Tant el PP com Compromís-Move van assegurar no estar en contra de Carrases, sinó que sols tenen el desig que el procés es porte a terme de la forma correcta i sense cap perjudici als propietaris. Ambdues formacions van tornar a criticar la falta d’informació al respecte. Mazzolari va puntualitzar: “com anem tindre confiança en allò que ens diuen si s’enterem pels titulars de premsa?”.

Quins canvis hi ha respecte a la proposta de l’Equip de Govern? 

Amb l’aprovació de l’esmena parcial, principalment, són dues les partides que desapareixen: els 110.449,73 euros per a reiniciar la restauració de les Termes de Mura; els 61.710 euros per a la creació d’una Oficina Forestal. Per altra banda, hi ha tres partides que velen modificada a la baixa la seua quantia econòmica: la despesa per als festejos populars s’incrementarà en 80.000 euros, mentre que en la proposta inicial ho feia en 111.637,76 euros; la programació cultural estable, que es modifica a la baixa un 93 %, fins a quedar-se amb 5.000 euros enfront dels 75.392,88 euros inicials; i els 6.830 euros per a incrementar la partida de festejos taurinos que, finalment, es quedar en 8.000 euros, ja inclosos en el pressupost.

L’eliminació d’estes partides permet la creació d’altres noves, que són les que finalment s’hauran de portar a terme:

  • La millora dels accessos de les urbanitzacions de l’entorn de Sant Vicent. En concret, un accés a Puigilis des de la CV-25 que connecta Llíria amb Marines.
  • L’adquisició de nous contenidors de deixalles.
  • El manteniment dels vestuaris de les instal·lacions esportives del municipi.
  • Un pla d’esterilització felina i una convocatòria de subvencions per al benestar animal.
  • La creació d’una línia d’ajudes per als comerços afectats per les obres de Partidors.
  • I la incrementació de la partida per al Pla d’Ocupació en 90.000 euros, que permetrà ampliar les places de la pròxima edició fins a un centenar.

A més, l’esmena marca que l’Ajuntament de Llíria haja d’executar la construcció de les noves dependències de la Policia Local i porte endavant un projecte de millora dels accessos a la Vila Vella. Estes dues iniciatives, no obstant això, obtindran la seua consignació pressupostària del patrimoni municipal del sòl; una quantia econòmica al marge del remanent. De fet, esta mesura va rebre les crítiques del PSPV en considerar que es mesclaven dos debats “diferents”; mentre que García i Mazzolari van defendre que estos projectes havien de rebre una partida, ja que s’havien aprovat pel plenari, amb anterioritat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here