La Cantata Càntania ’50 milions de segons’ reuneix a 360 escolars sobre l’escenari

cantata-50-milions

La Cantata Càntania 50 milions de segons ha estat, per fi, una realitat. Avui, els 360 xiquets participants, els mestres del Conservatori de Llíria i els cantants Empar Llácer i Anotnio Gómez han oferit un gran espectacle a més de 700 escolars de Llíria, que han gaudit d’un matí replet de música, ball i molta diversió. I és que esta cantata – creada a l’Auditori de Barcelona – tracta temes molt propers per als escolars com el bullying, l’entrepà, els mestres o la fi del curs escolar.

El projecte, impulsat pels mestres de música dels col·legis de Llíria, encapçalats per Mikel Aizpurua, ha sigut el resultat de molts mesos de treball. «A cada escola, portem treballant en este projecte des del mes de desembre, més o menys» ens conta Mikel. I és que els xiquets i xiquetes han viscut durant mesos les històries d’esta cantata a través de la música. «Els xiquets han connectat de seguida amb les cançons, les melodies i els temes d’esta cantata que discorre en l’àmbit escolar».

profes-musics-cantata

L’espectacle es repetirà el pròxim divendres 22 d’abril a les 19.00 hores per a tots els familiars i amics dels xiquets participants i servirà com a cloenda de la Primavera Educativa, que tindrà lloc en el mes de maig, en el Palau de les Arts Reina Sofía. «És un espectacle recomanable al 100 %« ha declarat Carmen Feltrer, Regidora de Cultura i Educació. «Tots els mestres han fet un treball espectacular per impregnar la música als xiquets de Llíria i de les altres localitat, perquè la música ha de tindre un lloc important en les nostres vides«. Feltrer ha volgut reconéixer el treball de tots i, també, el de la cantant i regidora Empar Llácer: «Tenim una gran artista en el ple municipal».

Els mestres del Conservatori de Llíria han col·laborat, també, en esta iniciativa, acompanyant la cantata en la part instrumental. «Quan Mikel vingué a proposar-nos el projecte, no podíem dir-li que no» relata Patricia Cabanes, Regidora de Música i Joventut. «Ell estava tan il·lusionat i ens va transmetre una emoció que, des de l’Ajuntament, hem fet un esforç per donar-los tot el suport possible».

cantants-cantataEn total, 360 escolars han participat cantant en esta Cantata, provinents de centres educatius de Llíria i de la comarca. Els centres participants han sigut el CPE Santa Ana, el CEIP Sant Miquel, el CEIO Sant Vicent, el CRA Alt Carraixet d’Olocau i Gàtova, el CEIP Horta Major de Vilamarxant, el CEIP Castillo del Real de Marines, el CEIP El Garbí de l’Eliana i el CEIP San Juan de Ribera d’Alfara del Patriarca.

És el quart any que els professors de música dels col·legis de Llíria impulsen esta iniciativa, que enguany s’ha obert a altres centres. «Nosaltres seguim treballant perquè la idea de cantates de Catalunya es trasllade ací a València perquè pensem que són projectes molt beneficiosos» declara Mikel Aizpurua. «Estem molt satisfets amb el resultat i esperem que el públic gaudisca, almenys, igual que ho hem fet nosaltres preparant-la».

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here