360 escolars preparen la Cantata Cantània ’50 milions de segons’

cantata-lliria

Un total de 360 escolars – alumnes de col·legis de Llíria i altres pobles de la comarca – estan preparant una actuació musical molt especial: la Cantata Cantània 50 milions de segons; una producció de l’Auditori de Barcelona, que arriba a Llíria. Els i les alumnes, junt amb els professors del Conservatori de Llíria i els cantants Empar Llácer i Antonio Gómez que col·laboren amb ells, van realitzar ahir una jornada d’assajos per preparar les actuacions del pròxim dimarts 19 d’abril, per als escolars dels centres participants, i del 22 d’abril per als pares, mares i familiars dels xiquets i xiquetes cantaires.

Es tracta del quart any que els mestres de música dels centres educatius de Llíria preparen este tipus d’iniciativa, encara que enguany s’ha ampliat amb la participació de centres d’altres municipis de la comarca del Camp de Túria, com Marines, Villamarxant o l’Eliana.

50 milions de segons és el temps que passem, més o menys, a l’escola al llarg de la nostra escolaritat. I durant tot aquest temps vivim moltes experiències que, més tard, es convertiran en records que ens acompanyaran tota la vida.

 Set cors escolars de la comarca del Camp de Túria (tres de Llíria, un de Marines, un de Vilamarxant, un de L’Eliana i un d’Olocau-Gàtova), un cor de la comarca de l’Horta Nord (Alfara del Patriarca) i els dos actors-cantants (Empar Llacer i Antonio Gómez), junt amb una desena de músics professors del Conservatori de Llíria, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Llíria són els protagonistes de la Cantata Escolar “50 milions de segons”. Al llarg d’una hora, més de 360 xiquets i xiquetes ens interpretaran cançons amb un to irònic, simpàtic i una mica gamberro, sobre records com el nostre entrepà preferit, la suposada mania que ens té una professora, l’excés d’activitats extra-escolars o un atac de polls. I amb un to emocionat i sorprenent, sobre records, a vegades tan dolents com l’assetjament escolar, la gelosia pel germà que acaba de nàixer o els mestres que anem deixant enrere. Tot això acompanyat per una música eclèctica i teatral, de vegades divertida i d’altres, sentimental, on hi cap tant el pop com el rock-and-roll, les marxes o el ragtime.

cors-cantataAl llarg d aquest curs escolar els centres educatiusCPE SANTA ANA, CEIP SANT MIQUEL i CEIP SANT VICENT tots tres de Llíria, CRA ALT CARRAIXET d’Olocau i Gàtova, CEIP HORTA MAJOR de Vilamarxant, CEIP CASTILLO DEL REAL de Marines, CEIP EL GARBÍ de L’Eliana i el CEIP SAN JUAN DE RIBERA d’Alfara del Patriarca han estat treballant la lletra i música de la Cantata des de cada escola, amb l’objectiu d’organitzar un concert anomenat CANTATA CANTÀNIA. 50 MILIONS DE SEGONS, producció de l’Auditori de Barcelona i que s’oferirà el proper dimarts 19 d’abril, a les 11:00 h en el Teatre de la Unió Musical de Llíria, per als alumnes dels centres participants i que, per les característiques globals pensades exclusivament per a ells, per la qualitat i per la implicació personal i col·lectiva en l’acte, es convertisca en una vivència musical important i inoblidable per a tots. Al mateix temps, s’oferirà una altra sessió el proper divendres 22 d’abril, a les 19:00 h per a pares, mares i familiars dels xics i xiques cantaires participants per verbalitzar la tasca musical i amb un caràcter solidari amb la replega d’aliments per a Cáritas de Llíria.

Així mateix, durant el mes de maig i en el marc de la trobada “Primavera Educativa”, organitzada per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports, s’interpretarà novament la Cantata a la Sala Simfònica del Palau de les Arts Reina Sofia de València.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here