A l’Edeta romana ja es fabricaven embotits

Cartel pieza MALL eneroEl Museu Arqueològic de Llíria (MALL) inaugura enguany 2016 la seua “Peça del Mes” amb la presentació d’una nova mostra arqueològica. Es tracta de la matança del porc en una sigillata sudgalica d’Edeta. I és que a l’antiga ciutat romana els carnissers edetans ja coneixien la matança del porc i l’elaboració d’embotits a partir d’este animal.

La nova proposta que oferix el MALL interpretarà i estudiarà un xicotet fragment de ceràmica romana, coneguda com terra sigillata, que es va fabricar a mitjan s. I d.C. en el centre terrisser de la Graufesenque (Millau, França).

En este objecte, procedent de l’antiga ciutat romana d’Edeta, apareix una interessant representació de la matança del porc que bé poguera  tindre un caràcter ritual o simplement ser una escenificació d’una de les labors típiques del carnisser.

La “Peça del Mes» de gener, la núm. 33, serà el motiu que ens permetrà descobrir algunes escenes mitològiques pròximes a la representada en el fragment així com a l’ambient diari d’una ciutat romana com Edeta, en el mercat del qual no podia faltar un lloc dedicat a la venda de carns i embotits, activitat ben coneguda a partir de les restes arqueològiques conservades i els costums de la qual han sabut preservar els carnissers fins a època recent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here