Campanya de salut pública contra els excrements de gos

  • Pedro Vicent: “El nostre leitmotiv no és multar a la gent, però evidentment després de la informació, prendrem les accions oportunes”

DSC_0360

IMG-20160124-WA0070L’ajuntament de Llíria vol acabar amb el problema de les caques de gossos pels carrers del municipi. I amb motiu de la celebració de Sant Antoni, patró dels animals, el consistori inicia una campanya de conscienciació per a les persones que tenen mascotes a casa. L’objectiu, aconseguir un municipi net dels molestos excrements de gos, i una major salubritat pública.

“Hi ha molta demanda amb este tema, és un problema real que tenim al municipi. Toca afrontar-la des de la conscienciació. És un problema no només d’imatge sinó de salut pública” ens conta Pedro Vicent, regidor de festes, sobre esta campanya de l’ajuntament.

Per això, avui diumenge, amb el detallet i la garrofa de la festivitat de Sant Antoni, s’han repartit uns tríptics explicatius on venen les normes a seguir si tens un animal de companyia.

Les instruccions cíviques són senzilles:

  • Els animals han d’estar registrat a l’ajuntament i tindre el seu xip.
  • Han d’anar amb corretja, per seguretat, no anar solts.
  • Control dels excrements, també dels parcs i descampats, no és abonament. Es poden passar malalties.
  • Han d’arreplegar els excrements i dipositar-los en els contenidors de residus orgànics.

concejalfiestasSegons Pedro Vicente, regidor d’esports, “el nostre objectiu és consolidar les conductes cíviques mitjançant l’educació d’hàbits dels propietaris dels gossos i reduir així la presència de residus orgànics de defecacions canines”. Segons el regidor, el 90% dels propietaris són molts respectuosos, però «hem d’informar, i conscienciar als que no ho fan». Hi ha unes zones molt deteriorades per Mura i altres zones de pàrquing que hi ha que recordar no son zones lliures.

La policia farà el treball de conscienciació, i control per intentar arribar a tots els propietaris. Després d’unes setmanes de conscienciació, la policia donarà importància a este tema, que cal recordar té multes d’entre 30 a 600 Euros, pel propietari dels animals que no respecten la normativa. “El nostre leitmotiv no és anar a multar a la gent, però evidentment després de la informació, prendrem les accions oportunes per acabar amb el problema”

Pedro Vicente, hi ha avançat a La Veu de Llíria que l’equip de Govern està preparant un parell de zones per fer un pipí-can: “és una cosa més afegida, però el que és important és la conscienciació” ha comentat Vicente.

A més dels residus canins, la campanya també intenta lluitar contra l’abandonament de mascotes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here