Ajuntament i oposició: dues versions sobre la posada en marxa de Carrases

carrasses

El polígon de Carrases està en marxa, com va anunciar ahir l’alcalde Manolo Civera, en una reunió informativa amb els propietaris. L’encontre va tenir lloc després d’una comissió extraordinària de l’àrea d’urbanisme. Segons la nota de premsa enviada per l’Ajuntament de Llíria, tots els grups polítics van aprovar per unanimitat la cessió de la parcel·la a l’empresa energètica, sense variar la proposta inicial presentada per l’Equip de Govern. En ella, Civera agraïa a tots els grups polítics per donar suport a esta iniciativa.

No obstant això, les discrepàncies no han tardat en fer-se notar. Tant el PP com Compromís-Move han qualificat de “falsa” esta nota de premsa. Reme Mazzolari, mitjançant una resposta telefònica a este mitjà i Vallivana Murgui a través de les xarxes socials; han assegurat que la comissió no és l’òrgan competent d’aquesta actuació i que el projecte es va aprovar el passat 27 d’octubre a la Junta de Govern, que és qui té la potestat de prendre esta decisió.

Les dues formacions van portar endavant una moció al plenari del passat 19 de novembre, en què demanaven un informe de l’interventor que creien necessari; moment en que el plenari va suspendre la resolució fins que es redactara l’informe. “Nosaltres suportarem la moció de Compromís-Move perquè el projecte no es paralitzara per un defecte de forma, ja que l’informe era necessari”.

Amb l’informe de l’interventor, el procés podia seguir endavant. Tanmateix, la mateixa Iberdrola va remetre un escrit a l’Ajuntament de Llíria on mostrava la seua preocupació davant la moció que demanava l’informe de l’interventor al considerar “que genera inseguritat jurídica”. L’escrit està datat al registre d’entrada el 17 de desembre, un mes després que l’interventor redactar l’informe amb el qual es pot alçar la resolució que paralitzava el procés. És a dir, que «l’Ajuntament no havia fet arribar l’informe a Iberdrola» assegura Mazzolari.

Per tant, la comissió d’ahir va servir per a informar els diferents partits polítics de la situació de l’expedient, on també es va aportar un informe sobre el cànon jurídic i una nova valoració tècnica econòmica, segons les declaracions de la portaveu del PP. Murgui ha declarat que es va crear un grup de treball per trobar una solució consensuada i lamenta que no “s’haja trobat cap mesura unitària”.

Siga com siga, Carrases està en marxa. L’alcalde ha qualificat aquest escenari desperançador per al desenvolupament industrial i econòmic de la ciutat. A més, esta nova infraestructura resoldrà el subministre energètic de l’Hospital de Llíria que, fins ara, era provisional i oferirà, també, subministrament energètic a altres zones residencials de Llíria.

Amb la posada en marxa i la cessió del cànon de parcel·la per 75.000 euros a l’empresa energètica es tanca un tema que ha provocat discrepàncies i divisió entre els diferents grups municipals. Tanmateix, a causa de les discrepants versions dels diferents partits polítics del que hui ha ocorregut a Ca la Vila, estem davant el final de la polèmica de Carrases?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here