Música «d’edat»

El VII Congrés de la Confederació Europea de Músics Jubilats i la Tercera Edat (CEMUJ) s’ha celebrat a Llíria davall el lema “Per unes ciutats més habitables”. La jornada, com no podia ser d’una altra manera, va finalitzar amb l’actuació que van oferir les bandes de majors UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans i AM Els Majors de l’Horta Sud. Dels 120 músics participants, 76 superaven els 70 anys, i d’ells 20 els 80 anys i un comptava amb 92 anys. Tots en perfecta forma musical.

Esta trobada va plantejar propostes per participar en el desenvolupament econòmic i social de les ciutats i en el manteniment del nivell de qualitat de vida dels seus veïns, amb especial atenció al col·lectiu de persones majors. Junt amb el president de l’entitat, Fernando Francés, estava l’alcalde Manolo Civera i el director general de Planificació, Ordenació, Avaluació i Qualitat, Gustavo Zaragozá.

Van participar en el congrés el tècnic de CEAPAT Carlos Rodríguez amb una ponència sobre “Ciutats Amigables amb les Persones Majors”; l’intendent de la Policia Local de Llíria, José Francés, que va tractar el tema de la “Seguretat viària en les ciutats”; i Fernando Francés que va presentar el projecte social cooperatiu “Complex Residencial Assistit”, reivindicant que l’atenció dels majors constituïx “una necessitat social i un negoci per a moltes empreses de servicis”. Igualment, des de l’institut IMEDES es van explicar els distints programes de Fons Europeus als que podria accedir-se per a impulsar els projectes adequats a este tipus d’iniciatives.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here